Halkær Kro laver frikadeller på spildprodukt: - De smager skønt

Gennem konceptet ”bonden, kokken og virksomheden” samarbejder Halkær Kro med fødevarevirksomheder om at bruge spildprodukter på nye måder i deres madlavning.

To frikadeller steger på panden i køkkenet på Halkær Kro. Den ene er lavet af svinekød - den anden af rødbede. Fælles for dem begge er, at de indeholder overskydende klid fra virksomheden Aurions produktion af mel.

Frikadellerne er en del af Halkær Kros nye koncept, hvor man samarbejder med virksomheder om anvendelse af spildprodukter i madlavningen.

- Jeg synes allerede, vi har fået en række spændende nye produkter ud af vores samarbejde med forskellige virksomheder, som blandt andre tæller Aurion og Thise Mejeri, fortæller Hardy Jensen, der er madkoordinator på Halkær Kro.

Udbygning skal fremme koncept

For at styrke samarbejdet mellem Halkær Kro og forskellige fødevarevirkosmheder starter en udbygning til november. Her vil der blandt andet blive plads til et nyt eksperimentalkøkken med ”fancy” udstyr, så spildprodukter i endnu højere grad kan tænkes ind i maden.

- Samarbejdet med fødevarevirksomhederne er en del af kernen i den udbygning, som skal stå færdig i efteråret 2023, forklarer Hardy Jensen.

Dommen fra TV2 Nords reporter er klar. Frikadellerne, som indeholder overskydende klid, smager ”skønt”.

Se indslaget her:


Seneste nyt

fra Nordjylland