LIGE NU:

Historisk mange ansøgninger til UCNs uddannelser

9859 ansøgninger er tikket ind ved UCN. Det er det højeste antal ansøgninger i professionshøjskolens historie.

Der er stor interesse for at søge ind på de videregående uddannelser. Det kan University College Nordjylland konstatere på dagen, hvor der var ansøgningsfrist for kvote 1.

I alt er der kommet 9859 ansøgninger, og det er det højeste antal i UCNs historie. 4242 af ansøgerne har en uddannelse på UCN som førsteprioritet.

- Vi ser en fremgang både på de erhvervsrettede uddannelser og på hovedparten af vores velfærdsuddannelser, hvilket vi kun kan være tilfredse med, siger Peter Møller Pedersen, der er uddannelsesdirektør ved UCN.

Flest vil være pædagoger

Den mest søgte uddannelse på UCN er pædagoguddannelsen. 732 ansøgere har pædagoguddannelsen som førsteprioritet, og det betyder, at UCN igen får fyldt alle studiepladser.

Interessen for læreruddannelsen er steget, og syv procent flere end sidste år har satset på lærergerningen.

- Sidste år oplevede læreruddannelserne landet over en nedgang i unge, som søgte ind på uddannelsen. Derfor er det positivt, at den udvikling er vendt, og vi i år kan se, at flere har søgt ind på læreruddannelsen på UCN, siger uddannelsesdirektøren.

Også de erhvervsrettede uddannelser nyder fremgang i ansøgertallet. For eksempel har finansbacheloruddannelsen fået 31 procent flere 1. prioritetsansøgninger i forhold til 2019.

Og på uddannelsen til automationsteknolog er der også flere ansøgere.

- Det er positivt at se, at der er interesse for uddannelsen både blandt ansøgere og de virksomheder, der efterspørger dimittender med denne uddannelse på CV’et, siger Peter Møller Pedersen.

Færre internationale studerende

Selvom der overordnet set er tale om en stigning i ansøgningerne til UCNs uddannelser, er der et område, der skiller sig ud.

Antallet af ansøgere til engelsksprogede udbud er faldet med 10 procent. Hovedparten af ansøgerne her er internationale studerende, og faldet var forventet på grund af coronakrisen.

- Situationen for vores internationale ansøgere er meget special i år, da udvikling omkring COVID-19 har skabt stor usikkerhed om mulighederne for at starte uddannelse i Danmark.

På trods af faldet i ansøgere til engelsksprogede uddannelser er der stadig så mange ansøgere, at pladserne ser ud til at blive fyldt op.

Onlineuddannelse i Hobro stormer frem

Et andet sted, hvor der er fremgang i antallet af ansøgere, er på onlineuddannelsen til finansøkonom, som er foregår via Erhvervsakademi Dania Hobro.

Her har man fået 197 ansøgninger – og det er 88 procent flere end året før.

En bred aftale i Folketinget om at oprette 5000 flere studiepladser betyder, at mange af ansøgerne til onlineuddannelsen vil blive optaget – 90 af studiepladserne er nemlig gået til erhvervsakademiet i Hobro.

- Det er dejligt, at vi forhåbentlig bedre kan imødekomme de unges ønske om at studere ved os via de ekstra pladser, siger rektor for Erhvervsakademi Dania, Anders Gaae Rasmussen.