Julefrokost i militærlejr: Soldat tiltalt for at sexkrænke kvindelig kollega

Det blev åbenbart ikke hørt af alle, da Forsvaret i august 2022 bebudede en ny og strammere kurs over for krænkelser blandt soldater.

Tirsdag skal Retten i Aalborg i hvert fald behandle en sag mod en nordjysk soldat, som er tiltalt for flere tilfælde af seksuelle krænkelser.

Krænkelserne fandt ifølge Forsvarsministeriets Auditørkorps blandt andet sted ved en julefrokost i december 2022, mens soldaten var udstationeret i Camp Valdemar i Letland – en lejr, der siden starten af 2022 har været en del af Natos øgede beredskab over for Putins Rusland.

Det fremgår af sagens oplysninger, at soldaten er tiltalt for at have krænket en kvindelig konstabel, da de begge stod i kø til maden, ved at klappe hende flere gange i numsen og give hendes numse et klem.

Flere krænkende klap

Han er ligeledes tiltalt for at krænkelser mod en sidestillet kvindelig overkonstabel. 

Det skete ifølge anklagerne også engang i december 2022. 

De to stod og ventede sammen, da den mandlige soldat ifølge sagens oplysninger klappede hende flere gange i numsen og gav hendes numse et klem.

Anklageskriftet omfatter desuden et tredje punkt, der ligeledes handler om, at soldaten har klappet en kvindelig overkonstabel i numsen.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

De tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til 5. marts ved Retten i Aalborg.

Her vil de tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Fængsel og erstatning

Det fremgår ikke før sagens start, hvordan soldaten forholder sig til anklagerne i sagen, der som nævnt kommer i forlængelse af, at Forsvaret har bebudet en generelt strammere kurs over for krænkelser.

Stramningerne kommer efter mange eksempler på grænseoverskridende og krænkende adfærd, som blandt andet er blevet beskrevet i denne dokumentar fra TV2:

Den militære anklager vil gå efter at få idømt soldaten en fængselsstraf, lige som der er lagt op til, at han muligvis skal betale erstatning til kvinderne, hvis han bliver fundet skyldig.


Seneste nyt

fra Nordjylland