Justering af folkeskolereformen: - Jeg tænkte ”ju-hu”!

På Saltum Skole blev aftalen om en justering af folkeskolereformen i dag positivt modtaget. For lærerne på skolen kender kun alt for godt til en hverdag, hvor især de yngste elever ofte bliver trætte og har svært ved at koncentrere sig sidst på dagen.

Vivi Petersen havde svært ved at få armene ned her til formiddag.

-Jeg tænkte ’ju-hu’

Reaktionen hos børnehaveklasselederen på Saltum Skole kom, da hun her til formiddag hørte, at et bredt politisk flertal på Christiansborg har aftalt at nedjustere længden af skoledagen for 0.-3. klasse med lidt over to timer om ugen. Vivi Petersen kender nemlig alt til, hvor meget – eller rettere hvor lidt – eleverne i for eksempel 0. klasse kan koncentrere sig, når klokken har passeret middag på en almindelig skoledag.

-De sidste lektioner om eftermiddagen er hårde. Børnene er trætte, de trænger til at lave noget andet og det er svært at holde dem aktiveret. Det kommer til udtryk ved at de siger: ’Vi er trætte. Må vi ikke godt bare lege?’, siger hun.

Men en hverdag med typisk seks timers undervisning fra kl. 8-14 på de fire laveste klassetrin bliver en saga blot fra næste skoleår. Et politisk flertal på Christiansborg præsenterede i dag en aftale, som vil give en række ændringer i hverdagen på de danske folkeskoler – herunder en kortere skoledag for 0.-3. klasse.

-Og selvom det hedder ’understøttende undervisning,’ så har det været undervisning! Og det har været en lang dag fra 8-14 for de yngste elever, siger Klaus Larsen, skoleleder på Saltum Skole, om den skoledagslængde, som fra næste skoleår er fortid.

Bag den politiske aftale står de tre regeringspartier samt Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF. Aftalen betyder også godt nyt for eleverne i udskolingen, som også kan se frem til muligheden for kortere skoledage. Det sker, fordi aftalen åbner op for større fleksibilitet omkring den understøttende undervisning. Noget, som Kiki Bach, lærer på Saltum Skole, bifalder:

-Ved at man fagligt drosler ned, tror jeg, at der kommer til at være mere kvalitet i det indhold, som vi præsenterer for eleverne, siger hun.

Du kan læse alle hovedpunkterne i aftalen her.


Seneste nyt

fra Nordjylland