Foto: TV2/Nord

Jyske Bank vil købe Nordjyske Bank

Aktionærerne kan, hvis de siger ja til Jyske Banks tilbud, indkassere en gevinst på deres aktier på 43 procent.

Jyske Bank ønsker at købe hele Nordjyske Bank - det skriver banken i en selskabsmeddelelse tirsdag.

Jyske Bank ejer i forvejen knap 40 procent af aktierne i Nordjyske Bank, men ønsker nu at købe de resterende godt 60 procent. Tilbuddet til aktionærerne lyder på 170 kroner pr. aktie svarende til 43 procent mere end Nordjyske Bank-aktiens lukkekurs mandag eftermiddag.

Læs også Investeringsøkonom om købstilbud: Jyske Bank vil videre

Tilbuddet om at købe banken kommer efter at Jyske Bank i flere omgange har forsøgt at sælge sine andele i Nordjyske Bank, og man vurderer nu at det - istedet for at have andel i en anden bank - giver bedst mening at søge at sammenlægge de to banker.

Tilbuddet vil officielt blive fremsat indenfor de kommende fire uger, men ledelsen i Nordjyske Bank har allerede i dag modtaget en invitation til dialog om en sammenlægning.

Læs også Bestyrelsesformand overrasket over købstilbud: "Det havde vi ikke set komme"

I selskabsmeddelelsen skriver Jyske Bank at man anser Nordjyske Bank som værende en veldrevet bank med dygtige medarbejdere og tilmed en stærk og attraktiv position i det nordjyske banklandskab. De skriver videre, at en sammenlægning set med Jyske Banks øjne vil styrke denne position og gøre det muligt at løfte langt større engagementer til gavn for erhvervsudviklingen i Nordjylland.

Hør Jyske Banks direktør Anders Dam fortælle mere om, hvorfor man vil købe Nordjyske Bank

01:43 Luk video