LIGE NU:

Kamp for retfærdig erstatning: Stædig nordjyde i Folketinget

30 fejl i arbejdsskadesag gør indtryk på politikerne.

Allan Krogh fra Storvorde har i 10 år kæmpet for at få en retfærdig afslutning på sin arbejdsskadesag. Undervejs har han fået medhold i 30 fejl i sagsbehandlingen og fået et millionbeløb efterbetalt i erstatning. 

Sagen har gjort indtryk på flere nordjyske folketingspolitikere - og i onsdags fik han foretræde i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

TV2 Nord har i flere omgange fortalt om Allan Kroghs utrættelige kamp for at få en retfærdig og ikke mindst korrekt afslutning på sin arbejdsskadesag. 

For 10 år siden kom han slemt til skade i en stor maskinhøvl, der ud over at beskadige den ene hånd også ødelagde hans ryg og knæ. Efterfølgende har han fået anerkendt PTSD i svær grad, samt en personlighedsændring, der gør ham meget følsom i stressede situationer.

Har forberedt sig grundigt

På trods af invaliderende smerter, som han hver dag må dulme med op til 24 piller – og en indopereret smerteelektrode på rygsøjlen - har han stædigt fastholdt sin kamp.

Derfor var han onsdag inviteret til møde i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

- Jeg forventer jo ikke at systemet bliver lavet om, fordi ”Allan” fra Nordjylland kommer med nogle bemærkninger, men jeg tror da de lytter til det. Jeg har i hvert fald forberedt mig grundigt på at fremlægge min sag, siger Allan Krogh.

Masser af fejl

Det er den nordjyske formand for beskæftigelsesudvalget, Bjarne Laustsen (S), der har taget initiativ til at invitere Allan Krogh ind på Christiansborg. Regeringen er netop nu i gang med en reform af arbejdsskadesystemet, og derfor kan Allan Kroghs veldokumenterede historie have værdi for politikerne.

- Det gør jo indtryk på mig, at det er en sag, der har taget al for lang tid at få afgjort og der påpeget masser af fejl, og derfor inviterer jeg jo Allan herover i Beskæftigelsesudvalget, siger Bjarne Laustsen og fortsætter:

- Måske kan vi lære noget ved at lytte til Allan, og derfor er det vigtigt, at han kommer selv og fortæller det direkte til udvalget medlemmer.

Lydhørhed hos politikere

Mødet i udvalget var lukket for pressen, men det var tydeligt, at Allan Kroghs beretning påvirkede politikerne. Per Larsen (K), der er sundhedsordfører og suppleant i Beskæftigelsesudvalget har tidligere stillet ministerspørgsmål i sagen.

- Det gør da et kæmpe indtryk, for sådan skal mennesker jo ikke behandles i det her system. Når man kommer ud for en arbejdsskade, skal man jo behandles ordentligt ud fra de regler, der er. Hans sag er et skoleeksempel på, at systemet er helt utilstrækkeligt, når der kan laves så mange fejl i en enkelt sag. Det er rigtig godt, at Allan selv møder op og forklarer det for udvalget, så alle kan forstå hvad det handler om, siger Per Larsen.

quote Jeg tror, det flytter noget den her gang. Det tror jeg virkelig!

Allan Krogh

Også Bjarne Laustsen var imponeret over Allan Kroghs fremstilling i Beskæftigelsesudvalget. Han vil nu forsøge at få opbakning til en høring om arbejdsskadesystemet med alle relevante eksperter – og han betragter Allan Krogh, som en af dem.

- Hvis udvalget siger ja til en høring, er Allan en af de første jeg vil ringe til. Jeg synes, han klarede sin fremlæggelse fantastisk godt og svarede ordentligt på de spørgsmål, der kom. Vi tager det til os og vil bruge det i den lovgivning, der kommer efterfølgende, siger Bjarne Laustsen.

Forsætter kampen

For Allan Krogh var fremmødet i Folketinget en kraftudfoldelse på grund af hans smerter og ikke mindst PTSD, men han var tilfreds med det foreløbige resultat.

- Jeg er jo fuldstændig smadret efter at have leveret det her, men jeg er tilfreds med det jeg har sagt, og jeg er tilfreds med den måde de lytter på, siger han.

 - Jeg tror, det flytter noget den her gang. Det tror jeg virkelig! Det er svært at forklare, hvad sådan en lang sagsbehandling betyder, for der er ingen, der forstår det. Mine læger og psykologer har siden 2013 sagt, at jeg ikke bør udsættes for mere, og nu står vi her den 9. juni 2021. Det er jo vanvittigt.

Den stædige nordjyde har ikke bare formået at få Folketinget i direkte tale. Tirsdag lykkedes det ham at få et møde med ATP, der administrerer Arbejdsmarkedet Erhvervssikrings, øverste ledelse. Og fredag et virtuelt møde med Folketingets Ombudsmand. 

Han fortsætter sit korstog mod et arbejdsskadesystem, som han har bevist er hjemsøgt af fejl, og han er langt fra i mål endnu.

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden