Klasseforskel i AaB’s første slutspilskamp mod guldfavoritter

AaB led et klart nederlag på 0-2 på hjemmebane mod FC Midtjylland i den første kamp i mesterskabsspillet.

Der var ganske enkelt klasseforskel, da AaB hjemme tog i mod FC Midtjylland i den første kamp i mesterskabsspillet. Midtjyderne, der indtager superligaens førsteplads, nettede to gange i en overbevisende første halvleg af gæsterne, og det blev ganske hurtigt tydeligt, at AaB ikke havde meget skarpt at skyde med mod guldkandidaterne.

Allerede fra første halvlegs start var det gæsterne, der dominerede både på bolden, i duellerne og i felterne. Og hjemmeholdet AaB havde generelt svært ved at kombinere sig igennem FCM-kæderne.

Tættest på i de første 45 minutter var AaB i en situation, der alligevel aldrig blev til en chance. Jores Okore forsøgte at komme højest til et indlæg, og mens han hang i luften, blev han fjernet af en hård kropstackling fra en Midtjylland-forsvarer. Men fløjten hos dommer Peter Kjærsgaard forblev tavs.

På det efterfølgende hjørnespark kun få sekunder senere, efter keeper Jacob Rinne havde vist tvivlsomt spil med fødderne, kunne gæsternes anfører, Erik Sviatchenko, i stedet gøre det til 0-1 på et hovedstød. Ganske fortjent føringsmål.

Og med fem minutter tilbage af anden halvleg skulle det også blive til 0-2, da Joel Andersson fra kanten af feltet bankede bolden op i fjerneste målhjørne.

I anden halvleg fik nordjyderne sat en prop i midtjydernes angrebsbølge mod AaB-målet. Og tættest på en scoring kom Nordjyderne, da forsvarsspiller Jores Okore testede reaktionsevnerne hos egen målmand, Jacob Rinne, på et Midtjylland-indlæg.

Det blev dog ved de to mål til FC Midtjylland og dermed en sikker sejr på 0-2 til guldfavoritterne.  Dermed ligger AaB fortsat på sjettepladsen i superligaens mesterskabsspil.