Læger uddannet under pandemi: - De har virkelig gjort en forskel for sundhedsvæsenet

De nyuddannede læger fra Aalborg Universitet har under coronapandemien trådt til og hjulpet sundhedsvæsenet ved siden af studierne. Uden dem havde sundhedsvæsenet været på spanden, mener uddannelseskoordinator.

Medicinstuderende har i høj grad hjulpet til på hospitaler og i podningstelte under coronapandemien. Og al dén erfaring kan de med rette skrive på cv'et og tage med sig ud i deres kommende lægeliv - startende allerede i dag, da en ny årgang af læger blev udklækket.

Der var højt humør til dimission i Gigantium for 62 medicinstuderende, der fra onsdag kunne kalde sig for læger.

- Det er skønt. Det har været en kæmpe oplevelse. Det er dejligt endelig at kunne få lov til at stå her, siger Julie Læbel Svendsen, er nu er uddannet læge. 

De studerende trådte til 

Da coronapandemien ramte i foråret 2020, var der pludselig et stort behov for folk med de kompetencer, som Julie Læbel Svendsen besidder.

- Det har været en kæmpe rejse, men og også rigtig hårdt for mig og mit hold. Vi har stået i mange ukendte situationer, fortæller hun. 

Podning og vurdering af patienter med covid-19 symptomer er bare nogle af de opgaver, som det seneste knap halvandet år har budt på sideløbende med at studiet skulle færdiggøres.

Sammenholdet er det, som har gjort størst indtryk.

- Det med at folk ikke vidste, hvad det var covid-19, men alligevel var de klar til at træde til, uddyber den nyuddannede læge.

- Uden dem havde vi været på spanden 

I alt har omkring 800 medicinsstuderende i Nordjylland bidraget med omtrent 200 årsværk under coronapandemien.

- Vores lægestuderende har ydet så stor en indsats, og passet ind så mange steder, at det virkelig har gjort en forskel for sundhedsvæsenet. Hvis ikke vi havde haft dem, så havde vi været på spanden, fortæller Stig Andersen, der er klinisk koordinator ved lægeuddannelsen på Aalborg Universitet. 

Flere medicinstuderende har hjulpet til end i resten af landet og det har kunne lade sig gøre på grund af uddannelsens opbygning i det nordjyske.

- De lægestuderende i Nordjylland har en praktisk tilgang til læring, hvor de starter i patients problemer, og det betyder at de kan gå ind i sundhedsvæsenet direkte og bidrage der, hvor der har været behov, siger Stig Andersen. 

Fra asken til ilden

Har det gjort dig til en bedre læge?

- Helt sikkert. Det er jeg overbevist om. Det er ikke noget alle andre går i gennem at stå i en pandemi, og det er heller ikke noget alle andre medicinstuderende får lov til, det jeg har fået lov til, fortæller Julie Læbel Svendsen.

Og der er bestemt ikke tid til at hvile på laurbæerne.

- Jeg skal starte på akutmodtagelsen i morgen, siger hun med et smil. 


Seneste nyt

fra Nordjylland