Millioner på vej til nordjyske projekter

Energiselskabet Norlys har netop sat navn på, hvilke projekter der får økonomisk støtte fra selskabets vækstpulje.

En række nordjyske foreninger, kulturinstitutioner og lokale projekter har fået en tidlig julegave. De har nemlig netop fået besked om, at de modtager økonomisk støtte fra energiselskabet Norlys' vækstpulje.

- Som andelsselskab ligger det i vores DNA at tage ansvar for mere end os selv. Det gør vi blandt andet gennem Norlys Vækstpuljes uddelinger. Det er skønt at se, at der findes så mange spændende initiativer til gavn for både lokalområderne og miljøet, siger Lene Schilling Muldtofte, som er bestyrelsesformand i Norlys Vækstpulje Nord.

Det er særligt projekter, der har den grønne omstilling i fokus, som Norlys støtter i forbindelse med uddelingen af adskillige millioner kroner.

Det kommer de blandt andet til at nyde godt af i Vegger mellem Nibe og Aars. Her får byens idræts- og kulturhus 100.000 kroner til at opsætte solceller, som skal kunne nedbringe energiudgifterne med hele 40 procent. De penge, som besparelsen indbringer, skal i stedet bruges på at udbygge Vegger Idræts- og Kulturhus’ faciliteter.

Oplever stor interesse

I den del af Nordjylland, som tidligere blev dækket af energiselskabet Nyfors, har Norlys også valgt at støtte en række projekter.

En af modtagerne er den velgørende institution Ønskeland, der tilbyder et rekreativt ophold til børn med alvorlige eller kroniske sygdomme. For at bruge de midler, der doneres fra private, fonde og virksomheder til størst mulig gavn for børnene, er Ønskeland i gang med energioptimering, der samtidig gavner miljøet.

Renoveringen består blandt andet af udskiftning til LED-belysning. Norlys Vækstpulje Nyfors støtter projektet med 70.000 kroner.

- Vi oplever rigtig stor interesse fra de mange ildsjæle i lokalområdet. Vi glæder os til at se projekterne folde sig ud og gøre en forskel i lokalsamfundene i vores område, siger Karsten Frederiksen, der er bestyrelsesformand i Norlys Vækstpulje Nyfors.

I Frederikshavn kan bølgeenergivirksomheden Crestwing glæde sig over at få hele 190.000 kroner fra Norlys' vækstpulje til simulering af bølgeenergiparker.

Samlet uddeler Norlys Vækstpulje hvert år 50 millioner kroner til innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling.


Seneste nyt

fra Nordjylland