LIGE NU:

Minister lovede regelændring i 2015: Flypendlere venter stadig

De nordjyske flypendlere er rasende. Det er snart halvandet år siden, at skatteministeren lovede at finde de penge, de mistede, da Skat ændrede deres befordringsfradrag. Men der er intet sket.

De nordjyske pendlere blev for halvandet år siden lovet, at skatteministeriet ville finde de penge, pendlerne mistede, da Skat ændrede deres efordringsfradrag. Men der er intet sket, og det koster pendlerne store summer.

En af de pendlere, der hver dag sætter penge til er Bente Dahl fra Dronninglund. Hun arbejder i København og tager hver dag flyet fra Aalborg for at komme på arbejde.

- Jeg har nu tabt 443.000 kroner, siger den nordjyske pendler.

Det voldsomme tab skyldes, at Skat med tilbagevirkende kraft ændrede fradragsreglerne for de daglige flyture. Det skete i 2011 og med den bestemmelse, at nordjyderne ikke længere må bruge kilometerfradrag.

Historien tager sin begyndelse i  2009 hvor de danske flypendlere får at vide, at man kan trække faktiske udgifter fra. Særreglen bliver indført for at hjælpe de bornholmske flypendlere, der ikke har så mange landevejskilometer. Pludselig hedder det sig, at alle flypendlere nu skal trække faktiske udgifter fra.

 

Skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre) sagde til TV2 Nord i oktober 2015, at nordjyderne bliver straffet, fordi man ville hjælpe bornholmerne. Han kaldte det uretfærdigt og sagde, at der skulle findes en løsning.

- Det er katastrofalt. Skatteministeren lovede bod og bedring ogm sagde der ville ske noget inden udgangen af 2015. Nu er vi så i 2017, og der er stadig ikke sket noget. Det er dybt uretfærdigt. Ministeren erkender for åben skærm, at der er sket en fejl, men han gør ikke noget ved det, siger Bente Dahl.

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Soc.dem.) synes, at skatteministeren har en dårlig sag.

- Den sag står rigtig skidt både for skatteministeren og regeringen. Jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke fik det her med i sidste finanslov, siger Bjarne Laustsen. 

Skatteminister Karsten Lauritzen beklager i dag over for TV2 Nord, at sagen har taget så lang tid. 

- Jeg har længe arbejdet med flypendlerfradraget, men en løsning kræver, at vi finder pengene. Det skal jeg nu drøfte med regeringen, siger Karsten Lauritzen.

Den forklaring giver flypendleren Bente Dahl ikke meget for.

- Der var ikke nogen, der spurgte, om vi havde pengene, da man ændrede reglerne med tilbagevirkende kraft. Det var bare at betale ved kasse et, siger Bente Dahl.

Skatteminister Karsten Lauritzen er forhåbningsfuld og lover, at der nok skal komme en løsning.