LIGE NU:

Minister roser ny aftale, der begrænser bomtrawlere i Skagerrak

Fiskeriminister Rasmus Prehn roser Danmarks Fiskeriforening PO for at indgå aftale med hollandske kolleger, der sætter en stopper for større bomtrawleres fiskeri i Skagerak.

Artiklen er udgivet tidligere og er nu opdateret med kommentarer fra fiskeriminister Rasmus Prehn.

Det skal være slut med konflikterne med hollandske bomtrawlere i Skagerrak. Det fremgår af en ny aftale, som Danmarks Fiskeriforening PO har indgået med sine to hollandske søsterorganisationer.

Der er stor tilfredshed hos Danmarks Fiskeriforening PO, der længe har arbejdet for at få begrænset større bomtrawleres aktiviteter tæt på kysten i Skagerrak, da bomtrawlere gentagne gange har været årsag til konflikt med det kystnære fiskeri i Danmark, lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Fiskeriforening PO.

quote I dansk fiskeri sætter vi en ære i at tage ansvar. Det gælder for fiskeriet såvel som for havmiljøet. Det har vi altid gjort, og det vil vi fortsætte med.

Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening


Ros fra fiskeriminister

Fiskeriminister Rasmus Prehn roser fiskeriforeningen for den nye aftale.

- Jeg er virkelig glad for, at fiskerne nu selv viser vejen og gennem dialog får sat en stopper for noget af det ødelæggende bomtrawls-bøvl. Det er rigtig godt, at vi får begrænset de ødelæggende kædemåtter i Skagerrak. Stærkt arbejde af Dansk Fiskeriforening og deres hollandske kollegaer, lyder det fra ministeren i en skriftlig meddelelse til TV2 Nord.

- I Danmarks Fiskeriforening arbejder vi hårdt for at sikre et bedre havmiljø. Derfor har vi i samarbejde med DN foreslået 10% urørt hav. Og med den her aftale tager vi endnu et skridt i retning mod et bedre havmiljø. Det bør blive en gevinst for havmiljøet og være til gavn for dansk og hollandsk fiskeri, siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

Folketinget drøfter yderligere tiltag

Aftalen er højaktuel, da Folketinget i denne uge skal behandle et beslutningsforslag, der har til formål at pålægge regeringen at arbejde for, at EU forbyder fiskeri med bomtrawl i Nordsøen og Skagerrak. Et forbud skal nemlig komme fra EU, da det er gennem EU's fælles fiskeripolitik, at det er fastlagt hvilke fiskeredskaber, der må fiskes med i alle EU-farvande, herunder Nordsøen og Skagerrak. Det er en del af forklaringen på, at fiskerierhvervet nu tager sagen i egen hånd.

- I dansk fiskeri sætter vi en ære i at tage ansvar. Det gælder for fiskeriet såvel som for havmiljøet. Det har vi altid gjort, og det vil vi fortsætte med. Derfor har vi vil valgt at tage sagen i egen hånd, og gennem dialog med vores hollandske kollegaer, har vi indgået en frivillig aftale, som jeg er rigtig tilfreds med, udtaler Svend-Erik Andersen.

quote Vi har brug for, der bliver indgået bindende aftaler, som på lang sigt gør, at vi ikke står i samme situation et andet sårbart sted i vores havbund.

Rasmus Prehn (S), fiskeriminister


Kædemåtter også en del af aftalen

Den frivillige aftale mellem fiskeriorganisationerne indebærer, at alt fiskeri med bomtrawl inden for 12 sømil fra den danske kyst i Skagerrak ophører. Derudover har parterne også aftalt, at de såkaldte kædemåtter ikke længere må bruges i Skagerrak i alle fiskerier. Brug af kædemåtter er meget belastende for havmiljøet og gør, at man kan komme til at fiske, hvor fx et almindeligt bomtrawl ikke kan fiske.

Fiskeriminsteren understreger over for TV2 Nord sin fortsatte støtte og aktive deltagelse i kampen mod de ødelæggende fiskeredskaber.

- Jeg vil fortsat arbejde videre mod at få et EU-forbud mod bomtrawl. Det er vores klare målsætning, at brug af kædemåtter bliver fuldstændig udfaset. Vi har brug for, der bliver indgået bindende aftaler, som på lang sigt gør, at vi ikke står i samme situation et andet sårbart sted i vores havbund, lyder det fra Rasmus Prehn (S).20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

fokus.. på den russiske spion

Fokus: Nordjyske virksomheder skal forberede sig på spionage

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

Til forsiden

Til forsiden