Seneste nyt:

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Statsministerens pressemøde fredag formiddag blev fulgt nøje af de tidligere minkavlere i Nordjylland.

Torsdag udkom den længe ventede rapport fra den såkaldte Granskningskommission, der har undersøgt forløbet omkring beslutningen om at aflive alle mink i Danmark.

Rapporten udtaler hård kritik af Statsministeriet og flere andre ministerier, og det fik statsministeren til at indkalde til pressemøde fredag formiddag klokken 10.

Statsministeren henvendte sig på pressemødet direkte til de danske minkavlere. Og gav en undskyldning for forløbet, men den undskyldning blev ikke godt modtaget.

- De vasker hænder alle sammen på en eller anden måde, siger Hanne Kristensen, der er tidligere minkavler fra Hjallerup.

Ønsker ansvar placeret

I stedet for en undskyldning vil minkavlerne have, at der skal placeres at ansvar.

- Jeg tænker, at det skal have nogle konsekvenser, at man går ud og nedlægger så stort et erhverv som det her, siger Poul Frederiksen, der er tidligere minkavler fra Gjøl.

Kommissionens rapport rejser en skarp kritik af en række embedsmænd, mens statsministeren, til stor frustration for minkavlerne, går fri.

- I det virkelige liv ude på virksomhederne, hvis der er folk der, der laver noget forkert, så er det jo chefen, der kommer til at tage ansvaret, siger Hanne Kristensen.

Statsministerens departementschef Barbara Bertelsen var en af de navngivne person, som fik hårdest kritik af Granskningskommissionen, men fredag afviste Mette Frederiksen at sende Barbara Bertelsen hjem for nu.