Nordjyder kommer hjem til jul: Pres på transport til Nordjylland

01:58

Lillejuleaftens dag er en af julens helt store rejsedage, og i dag var da også travl både både i Aalborg Lufthavn og på togstationen i Aalborg. Der er rift om pladserne fra København mod Nordjylland og rigtig god plads den anden vej.

Lillejuleaftensdag er en af julens store rejsedage, og der er særligt rift om pladserne fra Københavnsområdet og til Fyn og Jylland.

Mens man risikerer at sidde tæt på rejsen fra København til Nordjylland den 23. december, så er der god plads den anden vej. Det er nemlig mere populært at tage ud af storbyen og ud i resten af landet end omvendt.

- København tiltrækker jo en masse unge på grund af de gode uddannelses- og jobmuligheder. De vil gerne ud af byen og hjem til familien, hvor der er god plads og traditioner, siger Benny Heidelbach, som er kørt med tog fra København med sine to sønner for at holde jul med familien i Nørre Uttrup.

En ny undersøgelse fra analysefirmaet YouGov bekræfter også tendensen med de mange rejsende fra øst mod vest før jul og omvendt efter jul. Mens kun 27 procent af københavnerne holder jul hjemme, så er det knap halvdelen af nordjyderne, som bliver hjemme i julen.

- Så længe vi gamle kan holde til det, så holder vi jul. Vi er så glade for, at de vil komme og besøge os, siger 75-årige Heike Heidelbach.

To tog i timen har i dag sørget for, at rigtig mange er kommet frem til Nordjylland for at holde jul. I Aalborg Lufthavn har de i dag haft 11 ankomster fra København.

- Det er helt vildt hyggeligt. København er lidt stor og stressende. Så er det fedt at komme hjem til roen, maden og kagerne, siger Ditte Marie Pedersen, som ikke har været hjemme hos sine forældre i Hjallerup i et halvt år.

Ifølge Vejdirektoratet bliver 2. juledag den næste store rejsedag, når de fleste vælger at tage hjem fra juleferie.

Læs også - Moar, hvorfor har julemanden fars sko på? Fem råd til julemænd

 

Forsiden lige nu