Foto: Claus Fisker / Scanpix

Vejdirektoratet forventer mindre pres på juletrafikken i år

Julens rejsedage vil i år fordele sig på flere forskellige dage, og derfor forventer Vejdirektoratet mindre pres på vejene i juledagene.

Når 24. december nærmer sig, pakker danskerne rejsekufferten og rejser gennem landet for at tilbringe julen sammen med familien. Julen er derfor også traditionen tro lig med nogle af årets største rejsedage. 

Men i år falder juledagene således, at Vejdirektoratet forventer, at juletrafikken vil spredes over flere forskellige dage, og dermed forventes der mindre pres på vejene.

- Julens udrejsetrafik vil i år fordele sig over flere dage, og vi forventer derfor ikke de store forsinkelser på vejene i tiden op til juleaften, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Undtagelse Lillejuleaften og 2. juledag.

Rejser man dog lige op til 24. december eller i dagene efter Juleaften, må man dog forvente ekstra trængsel på de danske veje, skriver Vejdirektoratet.

- Dog skal man - også i år - være opmærksom, hvis man har planlagt at rejse Lillejuleaften. Her forventer vi tæt trafik og risiko for mindre kødannelser om formiddagen og i den tidlige eftermiddag.

- Derudover regner vi med trængsel på vejene - og dermed stor risiko for kødannelser og forsinkelser - 2. juledag. Denne dag er erfaringsmæssigt en af årets største rejsedage, hvor trafikken især bevæger sig på tværs af landet i østgående retning fra Jylland mod Hovedstadsområdet.

Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man undlader at køre i tidsrummet fra klokken 10 til 15 2. juledag, hvis man vil undgå den værste juletrafik. 

Vejret er en ubekendt faktor

Den helt store ubekendte faktor i trafikprognosen for juledagene er altid vejret.

- Det er som regel til stor gene for juletrafikken, hvis julen falder sammen med frost og snefald, da det medfører en væsentlig risiko for længere rejsetid på grund af vanskelige forhold på vejene. Samtidig øges risikoen for uheld, hvilket kan forsinke trafikken yderligere, skriver Vejdirektoratet.

Også kraftig blæst kan volde besvær i juledagene grundet risikoen for lukkede veje og restriktioner på mange af de større broer.