LIGE NU:

Nordjyderne har festet igennem med høj musik i weekenden

Nordjyllands Politi har modtaget hele 60 anmeldelser fra borgere, der har været generet af for høj musik i weekenden.

Alene natten til søndag måtte politiet rykke ud 42 gange til borgere rundt om i Nordjylland og bede dem skrue ned for musikken. 

Tre steder blev der givet et forbud mod at lade musikken fortsætte, men det blev ikke nødvendigt for politiet at hive bødeblokken frem. 

- Der er tale om høj musik i private haver og baggårde såvel som i det offentlige rum, og der er anmeldelser flere steder fra f.eks  Aalborg, Hjørring og Farsø, siger Poul Fastergaard, vagtchef hos Nordjyllands Politi.

- Vi ser klart, at der er tale om, at festerne er flyttet ud på grund af det gode vejr, og så kan det naturligvis være svært at bede folk om at gå inden for og lukke døre og vinduer, lyder det fra vagtchefen.

Han tilføjer, at politiet generelt oplever, at der bliver skruet ned for musikken, og man har en god dialog med borgerne. Natten til fredag rykkede politiet ud 18 gange til det, der i politiets termer bliver kaldt for "musik til ulempe".

Lukket til midnat

Politiet var lørdag også i dialog med en række restaurations- og værthus-ejere, der var i den tro, at de allerede fra lørdag aften måtte have åbent frem til klokken 02, idet folketingets partier netop var blevet enige om at forlænge åbningstiden i forbindelse med forhandlingerne af fase 4-åbningen af samfundet som følge af corona-virus. 

Men Nordjyllands Politi måtte give det for nattelivet skuffende svar, at udvidelsen af åbningstiden endnu ikke var gældende.

Der mangler nemlig fortsat lovgivning på området, så alle restaurationer og værtshuse skulle lørdag lukke til midnat.

- Og det gjorde de. Vi har ingen meldinger om, at nogen alligevel holdt længere åbent, siger vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi, som dermed kan glæde sig over, at den dialog politiet havde lørdag aften bar frugt.

Mange mennesker ude

Nordjyllands Politi har samtidig fokus på, at forsamlingsforbuddet ikke bliver overskredet - blandt andet på de såkaldte udpegede hot spots som Havnefronten i Aalborg. Den øgede patruljering der har ikke givet anledning til, at politiet har måttet skride ind.

- Der er mange mennesker ude især i området omkring Vester Fjordpark i Aalborg, og det kan være svært at se lige præcis hvormange, der er, men indtil videre har vi ikke ment, at forsamlingsforbuddet er overskredet, siger Poul Fastergaard.

Jomfru Ane Gade er i forvejen udpeget som hotspot og har været det i snart tre uger.  I sidste uge kom havnefronten, der ligger i umiddelbar nærhed af den normalt så populære festgade, også på listen over hotspots.

At kategorisere et område som hotspot betyder, at der bliver opsat skilte i området, der fraråder ophold ligesom politiet vil patruljere oftere i området og udstede bøder eller egentlige opholdsforbud, hvis ordensmagten vurderer, at for mange mennesker fortsat tager ophold i området.

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen opfordrede  i forbindelse med det seneste hot spot folk til at tænke sig om for at forhindre spredningen af Covid-19 - og simpelthen gå væk fra steder, hvor der i forvejen er mange mennesker. 

- Vi har alle sammen et ansvar og er med til at afgøre, hvor meget smitten skal have lov at sprede sig her i Nordjylland, lyder det i en pressemeddelse fra politidirektøren.