LIGE NU:

Nordjyllands klogeste 6. klasse er fundet

Regionsfinalen i vidensquizzen "Smart Parat Svar" løb af stablen onsdag - dermed er Nordjyllands klogeste 6. klasse fundet.

6. klassen med holdnavnet "Grønland til salg" fra Biersted Skole kan nu kalde sig for Nordjyllands klogeste 6. klasse. For eleverne har nemlig vundet regionsfinalen i bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz, der hedder "Smart Parat Svar".

Løbet var tæt, for inden det sidste spørgsmål havde "Grønland til salg" 9 point, mens en 6. klasse fra Thisted med navnet "Area 51" havde 8 point.

- Det var nervepirrende, men begge hold fik nul point i spørgsmålet, og derfor gik sejren til eleverne fra Biersted Skole, forklarer Ann Sørensen, Aalborg Bibliotekerne.

Det var et spørgsmål om par i litteraturen, der afgjorde resultatet. Vinderholdet havde dog helt fra de indledende runder haft flest point.

Klar til landsfinalen

Ifølge bibliotekaren forløb regionsfinalen i god stemning. Publikum havde medbragt bannere og moralsk opbakning til de dystende hold.

- Men der var mange spørgsmål, hvor ingen af holdene fik point. Sværhedsgraden var skruet lidt for højt op, men så ved vi det til næste år, siger Ann Sørensen. 

Fra start deltog intet mindre end 500 6. klasser fra hele landet i "Smart Parat Svar"-konkurrencen. Nu er der blot en klasse fra hver region tilbage, og hvilken af de syv klasser, der så kan kalde sig for Danmarks klogeste 6. klasse, finder man ud af i finalen den 5. februar i Odense.

Der skal de dyste i emner som litteratur, historie, politik og natur, memes og sport. Finalen kan ses på YouTube.

Til regionsfinalen var det især kategorierne: Danske youtubere, fastfood, fortsæt børnesange og Olsenbanden, der var de mest populære.