Seneste nyt:

Nordjysk SF´er rykker for svar om Livø kan bevares

Nu må ministeren afklare, hvad der skal ske med det økologiske jordbrug på Livø. Sådan lyder det fra det nordjysk valgte folketingsmedlem for SF, Theresa Berg-Andersen. 

Hun har sammen med SFs natur- og landbrugsordfører Anne Valentina bedt ministeren om at rykke på Livø og ikke mindst svare på, hvad der skal ske med øen.

- Vi har presset ministeren for et svar så mange gange. Ministeren kan ikke blive ved med at holde os hen. Hun må svare både os og beboerne på Livø på, hvad hun har tænkt sig, der skal ske, siger Anne Valentina, SF’s naturordfører.

Den lille ø Livø i Limfjorden er blevet en politisk brik, efter regeringen sidste år sammen med Dansk Folkeparti varslede at lukke det statsejede økologiske landbrug på øen.

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at avlsgården sammen med fem andre statsejede landbrug skal omlægges til lysåben natur.

SF vil bevare det økologiske forsøgslandbrug og opfordrer ministeren til at finde andre statslige arealer der kan udlægges til natur, gerne i Nordjylland og i Limfjordsområdet.

 

- Vi har meldt ud, hvor vi står. Ministeren må melde ud, hvor hun står, og så må vi tage en kvalificeret debat om det, før et flertal i Folketinget træffer beslutning. Vi kan ikke leve med, at der ikke sker noget, lyder det fra SF.

På den lille ø Livø i Limfjorden frygter man lige nu for øens fremtid, fordi regeringen sammen med Dansk Folkeparti vil lukke det statsejede økologiske landbrug på øen. I værste fald kan det koste store dele af øens turistliv.

Det økologiske forsøgslandbrug på Livø arbejder med at udvikle økologien. Det kan genstartes andre steder, men SF mener, det er hovedløst at stoppe forsøgslandbruget nu, når der er så mange andre steder i landet, hvor naturen kan sættes fri uden at blokere for udviklingen af fremtidens landbrug.

- SF arbejder for at staten udlægger mere vild natur, og det er en god ide at tage fat på Statens egne arealer. Men det er en virkelig dårlig ide, at ødelægge det unikke økologiske forsøgslandbrug. Der vil være andre, mere egnede statslige arealer, siger Theresa Berg Andersen (SF).

Der er afsat 150 millioner kroner til det landsdækkende projekt, der skal skabe en øget biodiversitet og forbedret natur i Danmark. Et projekt, der også har mødt modstand hos borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V), og kommunen er slet ikke blevet hørt i sagen.

 

- Livø og landbruget her, har stor betydning for naturen men også for lokal samfundet, både for turismen, for institutioner og for de mennesker som bor her.  Livø skal fortsætte som forsøgs- og forskningsbedrift, til glæde og gavn for naturen og for resten af Danmark, siger Theresa Berg Andersen.

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden