Nordjyske ambulancer kommer til tiden

En ny opgørelse over de nordjyske ambulancers udrykningstider viser, at den første bil er fremme efter senest 15 minutter i 90 procent af akutte tilfælde. Det lever op til Region Nordjyllands servicemål.

Skulle uheldet være ude, og der er brug for en ambulance i det nordjyske, så er der gode chancer for, at den kommer hurtigt frem. 

For de nordjyske ambulancer, akutbiler, paramedicinerbiler og akutlægebiler kommer i de fleste tilfælde inden for den tid, der er fastsat som øvre grænse.

Det viser den første måling, der er foretaget, siden Region Nordjylland i april overtog ambulancedriften i Nordjylland. 

Kommer i løbet af et kvarter

Det er regionsrådet i Region Nordjylland, der har besluttet, hvor hurtigt den første kørende hjælp skal være fremme. Her er et af målene blandt andet, at den første hjælp skal være fremme senest 15 minutter efter opkaldet.

Den tid skal overholdes ved mindst 90 procent af alle akutte udrykninger. 

Og ifølge Per Møller (K), der er konstitueret formand for udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland, så er det tilfredsstillende.

- Det tyder på, vores beregninger holder stik. Det var jo også de beregninger, der lå til grund for ambulanceudbuddet, som Region Nordjylland og Premed vandt i sin tid, fortæller han. 

Så hurtigt er første bil fremme

Der er forskellige servicemål alt efter typen af kørsler. Herunder vises tallene fra april og frem til 10. august. Tallene dækker de mest akutte kørsler, der er kørsler med blink og horn, og som anvendes ved akut og livstruende sygdom eller tilskadekomst og ved trussel på førligheden.

  • Første bil fremme efter 10 minutter: Målet er 67 procent. Den aktuelle procentdel er 66 procent.

  • Første bil fremme efter 15 minutter: Målet er 90 procent. Den aktuelle procentdel er 90,2 procent.

  • Første bil fremme efter 20 minutter: Målet er 97 procent. Den aktuelle procentdel er 97,9 procent.


Kilde: Region Nordjylland

Større aktivitet

Antallet af de mest akutte kørsler er i flere måneder øget med cirka 30 procent i forhold til sidste år. Den kraftige stigning i antallet af hændelser og antallet af 112-opkald har fået regionsrådspolitikerne til at handle. 

Derfor er både akutbilen i Hals blevet styrket, mens der også er planlagt en døgnbemandet akutbil i Vesthimmerland. 

- Der er et meget dedikeret personale i det nordjyske, og det kan vi kun, som nordjyder, være glade for. Det betyder ufatteligt meget, at den rigtige hjælp kommer på den rigtige tidspunkt, siger Ole Stavad (S), der er næstformand i udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen.

For fortsat at sikre de hurtige udrykningstider vil politikerne hver anden måned holde øje med, om målene overholdes. 




Seneste nyt

fra Nordjylland