LIGE NU:

Nordjyllands Trafikselskab: - Det er en stor opgave

Al offentlig transport lukker i de syv nordjyske kommuner, som er i særlig risiko for minksmitte. NT siger, at der er en plan på vej.

- Det er et kæmpe puslespil med en masse brikker, vi skal have lagt, siger Mette Henriksen, salgs- og kundechef i NT om trafiksituationen i Nordjylland.

Al offentlig trafik indstilles i de syv kommuner, som er berørte af coronanedlukningen. I den forbindelse oplyser NT, at alle tog, busser og færger bliver indstillet, men arbejder man i en kritisk jobfunktion, vil det være muligt at benytte sig af Flextur som nødtransport.

- Vi har arbejdet siden i går aftes og sidder lige nu med en bekendtgørelse fra ministeriet, der skal hjælpe med at få mere styr på, hvad der ligger i restriktionerne og anbefalingerne, og hvordan vi skal håndtere det, siger hun til TV2 Nord fredag formiddag.

Hvordan forventer I, at den kollektive trafik biver påvirket?

- Når anbefalingerne siger, at man ikke bør rejse ind og ud af kommunerne eller på tværs, så vil det blive påvirket. Samtidig har vi skolelever og unge mennesker, der skal på uddannelsesinstitutioner, så den opgave skal vi også kunne løse, siger Mette Henriksen fra NT.

PATIENTER MÅ GERNE KRYDSE KOMMUNEGRÆNSER

- Lige nu arbejder vi med forskellige scenairer i forhold til togtrafik, busser og flextrafik. Det skal gå op i en højere endhed, så vi kan imødekomme flest mulige kunder, som har et behov midt i de her restriktioner.

Mette Henriksen understreger, at det er en stor opgave for NT.

- Vi kommer nok til at køre som i marts, hvor vi kørte med en meget begrænset del af vores kunder.

Hvordan vil I håndtere henstillingen til ikke at krydse kommunegrænserne?

- Vi har unge mennesker og skoleelever, som krydser grænserne, så der kommer vi nok til at bede om at se et gyldigt studie- eller ungdomskort, når de træder ind i bussen. Det er den måde, vi kan gøre det på. Og så er der en kæmpestor kommunikativ indsats fra os til resten af vores kunder i Nordjylland, siger salgs- og kundechefen i NT.

Hvornår kommer I med en plan?

- Vi arbejder hårdt på at komme med en konkret udmelding. Vi satser på i morgen at komme med en lidt mere skarpe udmelding på, hvordan restriktionerne udmødter sig. Det er planen.

Trafikken afvikles som normalt frem til mandag 9. november, hvor restriktionerne træder i kraft. 

 
 
Foto: TV2 Nord