Ny teaterdirektør vil bringe skuespil ud blandt borgerne i krisetid

Vendsyssel Teater kunne i dag byde velkommen til deres nye direktør, den 61-årige Rolf Heim, der blandt andet drømmer om at lave teater rundt i de vendsysselske byer.

 – Jeg vil gerne lave projekter i Hirtshals, Frederikshavn og i Brønderslev. Hvis vi skal være et kulturelt fyrtårn, så skal vi gå ud og vise os frem, og vi skal invitere ind og lave teater. Selvom teateret er vores kernekompetence, så er der også andre muligheder, som jeg gerne vil prøve, forklarer den nye direktør Rolf Heim.

Heim begynder midt i en svær sæson, hvor publikum har svigtet og økonomien halter, men det skræmmer ikke.

– Jeg har 30 års erfaring. Og budgetter er altid svære at få til at hænge sammen i teaterbranchen, men det skal der nok komme styr på, lyder det fra Rolf Heim, direktør, Vendsyssel Teater.

Han tilføjer, at det efter hans opfattelse er forkert at fokusere på teatrets øjeblikkelige økonomiske udfordringer. Det er ikke kun teateret i Hjørring, der lige nu har problemer med at tiltrække publikum. Det er en tendens store del af kulturlivet døjer med.

Vesterhavet hjælper på savnet til bjergene

Rolf Heim har de seneste mange år stået i spidsen for Bådteateret i København. Han er født i Schweiz, men han har et godt kendskab til Vendsyssel.

– Jeg elsker Vendsyssel. Vi har haft sommerhus nede i Saltum i over et årti. Så jeg har været her både sommer og vinter. Og som schweizer, når man savner bjergene, er det skønt at komme til Vesterhavet. Det er det eneste sted i Danmark, hvor jeg glemmer Alperne, fordi det er så stærkt og så flot.

Og kendskabet til landsdelen, hvor han nu også skal stå i spidsen for et teater, håber han at kunne bruge.

– Jeg kan godt lide, at det er en region, som har sin egen kultur, sin egen måde at tænke og være på. Og det vil jeg gerne have afspejler sig også på scenen, lyder det fra en begejstret Heim, der under interviewet konstant tager både arme og hænder i brug for at forklare sig.  

Mangler bolig

Med et grin spørger den nye teaterchef, om han mon kan lave en boligannonce, da TV2 Nord spørger til, hvor han skal bo. For mens kontoret er på plads i hjertet af Hjørring, er Rolf Heim på jagt efter et sted at slå sig ned. Planen er, at det skal være tæt på teatret - hvis ikke i byen, så ude ved vandet.

– Jeg vil gerne være meget til stede i byen. Men jeg er paradoksalt nok et stort naturmennesker, selv om jeg beskæftiger mig så meget med teater. Jeg har brug for at komme ud. Så jeg er faktisk også et outdoor-menneske, der har brug for at få meget frisk luft, smiler Rolf Heim. 


Seneste nyt

fra Nordjylland