Nyvalgte venter i spænding på regeringsforhandlinger: - Jeg er jo et utålmodigt menneske

To nyvalgte folketingspolitikere tror på, at vi får en ny regering i den kommende uge efter lange regeringsforhandlinger hen over midten.

Der er lige nu gang i rekordlange regeringsforhandlinger. Forhandlingerne har nu været i gang i 40 dage. Den hidtidige rekord er helt tilbage fra 1975, hvor Anker Jørgensen (S) endte som statsminister efter 35 dages forhandlinger. 

Og ventetiden er bittersød for to nyvalgte nordjyske folketingsmedlemmer. 

- Jeg fornemmer, at der lander noget i næste uge. Men jeg håber da, det kikser, så hun (Mette Frederiksen, red.) inviterer de røde til bordet igen. Men sådan tror jeg nu ikke, det går, lyder det kækt fra Theresa Berg (SF). 

Som nyvalgt har hun haft travlt med at få de praktiske ting i orden på hendes nye kontor på Christiansborg, og hun har fået sat sig ind i det parlamentariske arbejde. Men det har hun alt sammen nået at sørge for nu. 

- Nu venter vi bare på, der sker noget, så vi kan komme i gang. Jeg er jo et utålmodigt menneske, men qua jeg er blevet fodret med så meget andet i mellemtiden, synes jeg, det er ok, siger hun. 

En ny lejlighed og nyt arbejde i København

Mohammed Rona er også nyvalgt. Han er kommet i Folketinget for Moderaterne, som stadig sidder med ved forhandlingsbordet i disse dage. Men han holder fast i, at han heller ikke ved, hvornår en ny regering lander. Man han tror også det bliver inden for den næste uge - eller i hvert fald inden juleferien.

- Jeg ved det sgu ikke. Jeg venter også lidt i spænding, siger han. 

Alt tyder jo på, at der bliver sat en ny retning for Danmark med en midterregering. Hvad mener du om det? 

Det er jo en retning, vi er gået til valg på. Altså at skabe den her midterregering, så vi kan blive fri fra fløjene. Så det bliver spændende se, hvordan det hele falder ud lige om lidt.

Men indtil videre har de lange regeringsforhandlinger også kommet ham til gavn. Han har haft travlt med at få de praktiske ting på plads med kontor og lejlighed. 

- Men nu glæder jeg mig også til at komme i gang for alvor, siger Mohammed Rona (M). 

Erfaren FT'er har et konkret bud 

TV2 Nord har også været i kontakt med Per Larsen (K), der har været i Folketinget siden 2019. Han tror også på, der sker noget i næste uge, og han mener at have hørt følgende: 

- Måske kommer der en konkret udmelding mandag, siger han. 

Per Larsen, Det Konservative Folkeparti.
Per Larsen, Det Konservative Folkeparti.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

Det Konservative Folkeparti er ikke længere med ved forhandlingsbordet, og eftersom Per Larsen ikke er ny i Folketinget, har der ikke været en masse nyt at skulle forholde sig til. I stedet har han haft travlt med aftaler i kalenderen og konferencer. 

- Jeg har bestemt ikke kedet mig under regeringsforhandlingerne. Der har jo også være afstemninger i Folketinget, så det har ikke været ren ferie, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, det er okay, at man tager den tid, der skal til. 


Seneste nyt

fra Nordjylland