Østers- & Muslingepremieren på Mors udskydes

På grund af corona-smitten bliver Østers- & Muslingepremieren i Nykøbing Mors flyttet til 2021. Også Danmarksmesterskaberne i Østersgastronomi, Østersåbning og Champagnesabling udskydes.

Skaldyrsglade danskere må vente et år med at deltage i Østers- og Muslingepremieren, der markerer årets sæsonstart på østers og muslingefiskeriet i Danmarks Skaldyrshovedstad Nykøbing Mors.

På grund af COVID-19 har Kokkeforeningen Danmark og Morsø Kommune, der står bag arrangementerne, valgt at flytte begivenhederne.

- Vi kan ikke forsvare at gennemføre et arrangement, der tiltrækker gæster og deltagere fra hele landet, set i lyset af Covid-19 situationen. Det vil være mangel på samfundssind at gennemføre den her type arrangementer og derfor aflyser vi arrangementet i år og begynder allerede nu planlægning af næste års arrangement, der finder sted i weekenden 15.-18. oktober 2021, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune.

 
 
Foto: Pressefoto

Det drejer sig om Østers- & Muslingepremieren samt DM i Østersgastronomi, DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling og en tjenerkonkurrence. Begivenhederne skulle have været afviklet weekenden 9.-12. oktober 2020 i Nykøbing Mors.

Kan være altødelæggende

Det kan få alvorlige konsekvenser for de deltagendes arbejdsevne, hvis de bliver ramt af corona, fordi sygdommen i nogle tilfælde rammer smagssansen. Det fortæller Restauratør Uffe Nielsen, der er Præsident for Kokkeforeningen Danmark:

- Det kan få altødelæggende konsekvenser for en kok eller en tjener at blive ramt af Covid-19, blandt andet fordi sygdommen angriber smagsløgene. Gennemførte vi arrangementet og en deltager blev smittet, kan det med andre ord koste deltageren sit levebrød i en periode.

- Mange deltagere ejer selv deres restauranter eller er køkkenchefer. Bliver en eller flere smittet, kan en restaurant ganske enkelt risikere at blive lagt ned og i værste fald måtte lukke, hvis man får Covid-19 indenfor dørene, påpeger Uffe Nielsen.

quote Vi har ikke behov for at gennemføre arrangementet af økonomiske årsager, men sætter deltagernes og gæsternes sikkerhed i højsædet

Vice Præsident i Kokkeforeningen Danmark, Anders Heegaard

Konkurrenceansvarlig Anders Heegaard, der også er Vice Præsident i Kokkeforeningen Danmark, bakker fuldt ud op omkring beslutningen.

- For såvel Morsø Kommune som for Kokkeforeningen Danmark vægter deltagernes og publikums sikkerhed tungest. Herudover ville en mindre udgave af arrangementet, slet ikke nå det niveau, man som publikum er vant til. Folkefesten ville mangle, og den er en vigtig del af helhedsoplevelsen for såvel deltagere som for publikum. Vi har ikke behov for at gennemføre arrangementet af økonomiske årsager, men sætter deltagernes og gæsternes sikkerhed i højsædet, siger Anders Heegaard.

Klar til næste år

Anders Heegaard fra Kokkeforeningen Danmark oplyser, at de udtagne kokke og tjenere, bakker fuldt ud op om beslutningen om at udskyde Østers- & Muslingepremieren til næste år. Opbakningen til flytningen af begivenhederne glæder borgmesteren i Morsø Kommune.

- Vi er klar til at lave et arrangement i verdensklasse til næste år, hvor vi håber, at situationen omkring Covid-19 ser anderledes positiv ud end i dag, slår Hans Ejner Bertelsen (V) fast.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland