Partifæller kalder viceborgmester illoyal

Aalborgs konservative 2. viceborgmester, Vibeke Gamst, får intern kritik for at kræve Søren Pape Poulsen udskiftet.

En uge før det konservative landsråd i Herning - hvor der blandt andet skal vælges kandidater til valget til Europa-Parlamentet - skærpes tonen blandt de nordjyske konservative.

Ikke mindst Vibeke Gamst, konservativ 2. viceborgmester i Aalborg og medlem af regionsrådet, må på sociale medier lægge ryg til kritik fra partifæller for at opføre sig uordentligt og være illoyal.

Det sker i en debat, der har udgangspunkt i valget af kandidater til Europa-Parlamentet, men som mere og mere direkte fokuserer på, om fhv. justitsminister Søren Pape Poulsen fortsat er den rigtige formand for Det Konservative Folkeparti.

Uduelig Pape, lyder kritik

I søndags gik Pape bodsgang i et stort tv-interview, hvor han undskyldte en række af sine handlinger.

Dette interview fik Kim Frost, der også er medlem af det nordjyske regionsråd, og som ligesom Vibeke Gamst mod partiledelsens ønske støtter genvalg af Pernille Weiss som EP-kandidat, til tasterne.

På Facebook skrev han:

- Ærligt og redeligt konservative partifæller: Se det dog i øjnene! Vi har ikke en duelig formand i Søren Pape.

Dette kaldte Vibeke Gamst efterfølgende “kloge og modige ord”, som hun helt tilsluttede sig.

quote Jeg håber, du vil nøjes med at give dine holdninger til kende internt i fremtiden

Thomas Mørck, tidl. næstformand i Konservatives vælgerforening i Aalborg

Kritik skal holdes inden døre

Og så brød kritikken fra partifæller løs. Michael Folkersen, tidligere lokalformand i partiet i Nordjylland, skrev, at det var trist fra Vibeke Gamst at opleve “sådan en optræden”, som han fandt uordentlig.

Thomas Mørck, der indtil årsskiftet var næstformand i partiets vælgerforening i Aalborg, fulgte op og skrev, direkte adresseret til Vibeke Gamst:

- Jeg synes, det er trist, at du har behov for at dele dine synspunkter i offentligheden omkring vort partis fremtid. Ja, jeg synes faktisk ikke, det er et udtryk for den ordentlighed, som vi gerne vil stå på mål for. Jeg håber, du vil nøjes med at give dine holdninger til kende internt i fremtiden, hed det i opslaget.

Viceborgmesteren svarede igen på indlægget fra Thomas Mørck:

- Vi er forhåbentlig ikke der, hvor kritisk eller åben diskussion alene fremsættes inden for hjemmets fire vægge.

Men “jo, det er lige præcis der, hvor vi skal være. Alt andet er illoyalt over for alle dine konservative venner,” replicerede Thomas Mørck.

Vibeke Gamst svarede igen og skrev, at det forekom hende “at være et mærkeligt demokrati, hvor enhver offentlig tilkendegivelse af uenighed med ledelsen ligestilles med illoyalitet”.

quote Vi er forhåbentlig ikke der, hvor kritisk eller åben diskussion alene fremsættes inden for hjemmets fire vægge

Vibeke Gamst, 2. viceborgmester i Aalborg, Konservative

Bestyrelse støtter partitoppen

I Aalborg har bestyrelsen for Det Konservative Folkeparti vedtaget, at den bakker partiledelsens indstilling om kandidater til Europa-Parlamentet op - en liste, der ikke rummer det nuværende parlamentsmedlem Pernille Weiss.

Det er imidlertid de enkelte delegerede på landsrådet, der afgør, hvad de vil stemme. Og den nuværende formand for Aalborg-vælgerforeningen, Peter Brix, siger, at Vibeke Gamsts modstand mod partiledelsens håndtering og indstilling må stå for hendes egen regning.

- Vibeke er et selvstændigt individ, som træffer de beslutninger, hun gør, siger formanden. 


Seneste nyt

fra Nordjylland