Seneste nyt:

Regeringen vil afslutte indgreb: 10 ugers strejke kan være slut fra lørdag

Onsdag aften meddelte Regeringen i skikkelse af beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at man vil afslutte sygeplejerskernes konflikt. Bliver lovforslaget vedtaget, kan konflikten være slut fra lørdag.

Efter et møde med Beskæftigelsesministeriet, Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner onsdag eftermiddag, der ikke førte til noget, meddelte Regeringen onsdag aften, at man vil afslutte sygeplejerskernes konflikt.

- Tidligere i dag mødtes vi med parterne i konflikten for at høre, om der er udsigt til at finde hinanden. Og vi må konstatere, at parterne ikke ser en løsning på konflikten. Situationen er fastlåst. Derfor må vi gribe ind nu og desværre, det vil jeg gerne understrege, sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard onsdag aften på pressemødet.

Regeringen lægger op til, at det mæglingsforslag, der tidligere blev forhandlet i Forligsinstitutionen og efterfølgende forkastet af sygeplejerskerne, gøres til lov.

Regeringen vil hastebehandle lovforslaget torsdag og fredag, og bliver det vedtaget, vil det træde i kraft fra lørdag. Dermed kan 10 ugers strejke være slut om få dage.