SENESTE NYT:

Beskæftigelsesminister indkalder til møde i konflikt: Analytiker venter et indgreb

Onsdag har beskæftigelsesministeren inviteret Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og senest Folketingets partier til møde i Beskæftigelsesministeriet. TV 2's finanskommentator venter et snarligt regeringsindgreb.

Opdateret onsdag aften: Regeringen har besluttet at gribe ind i sygeplejerskernes konflikt. Indgrebet træder i kraft lørdag, såfremt det bliver vedtaget. Læs mere her:

Der kan være nyt på vej i sygeplejerskernes strejke, der nu har stået på i snart 10 uger.

Onsdag klokken 16 mødtes Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening til en status på konflikten. Her udtalte formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen, at det har været svært med forhandlingerne, og stadig var det.

Efter mødet var de ifølge Grete Christensen ikke kommet tættere på en løsning.

- Det ser ud til at være umuligt at finde en forhandlet løsning. Og når forhandlignsmulighederne er udtømt, så er det svært at se andre muligheder end et regeringsindgreb som en løsning, sagde hun efter mødet til TV 2.

Folketingets partier indkaldt

Senere på onsdagen klokken 18.30 mødtes Folketingets partiers gruppeformånd og beskæftigelsesordførere i Beskæftigelsesministeriet til et møde om "den videre proces".

Gruppeordfører for SF, Jacob Mark, var på vej ind til mødet ikke i tvivl om, at aftenens møde vil ende med et regeringsindgreb.

quote Ud fra det, at jeg blev indkaldt med en times varsel og er løbet i Seven Eleven for at købe en frikadelle - så er jeg ikke tvivl om, at det er fordi der skal laves et indgreb

Jacob Mark, gruppeordfører for SF

- Ud fra det, at jeg blev indkaldt med en times varsel og er løbet i Seven Eleven for at købe en frikadelle - så er jeg ikke tvivl om, at det er fordi der skal laves et indgreb, siger Jacob Mark til TV 2.

En times tid senere forlod Enhedslisten og SF orienteringsmødet. De oplyste på vejen ud, at regeringen har præsenteret partierne for et forslag om at hæve forligsmandens mæglingsskitse til lov, altså at forslaget, sygeplejerskerne stemte nej til i juni kommer til at gælde.

Finanskommentator: Alt peger på et regeringsindgreb

TV 2's finanskommentator Ole Krohn har i løbet af dagen befundet sig foran Beskæftigelsesministeriet. Han vurderer, at et regeringsindgreb er lige om hjørnet.

- Mit bud er i løbet af ganske få dage eller starten af næste uge. Det her viser, at der ingen vej er tilbage, siger han til TV 2.

Han mener, det ser sort ud for sygeplejerskerne, og at de mange ugers strejke ikke kommer til at bære frugt.

- Det, jeg nu får at vide, er, at regeringen har besluttet, at de ikke skal belønnes for deres strejke. Så har sygeplejerskerne ikke fået en krone ud af den her meget dyre strejke. Hvis det ender sådan, må man sige, at det er en fiasko for sygeplejerskerne, siger Ole Krohn til TV 2.

40_percent

play Naturfredningsforening frygter fyrtårnscenter kan blive starten på en glidebane

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

katte 3

play Højsæson Dyreinternater drukner i katte

per clausen

Rådmand: Vi burde nok have reageret tidligere over for PFOS-forurening

40_percent

play Naturfredningsforening frygter fyrtårnscenter kan blive starten på en glidebane

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

katte 3

play Højsæson Dyreinternater drukner i katte

Til forsiden

Til forsiden