LIGE NU:

Region Nordjylland hæver beredskabsniveau efter stigning i indlæggelser

Det forhøjede beredskabsniveau sikrer flere sengepladser til covidpatienter, men betyder samtidig, at flere ikke-akutte operationer udskydes.

Det stigende antal indlagte med covid-19, får nu regionen til at hæve beredskabsniveauet. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse. Det betyder blandt andet, at der åbnes 9 ekstra sengepladser på Aalborg Universitetshospital og 4 ekstra sengepladser på Regionshospital Nordjylland.

- Stigningen medfører et øget pres på vores hospitaler, så vi bliver nødt til at hæve vores beredskab og få omlagt flere senge på vores sygehuse til covid-19 patienter, så vi sikrer et robust beredskab. Omlægningen vil desværre også betyde udskydelser af planlagt ikke akut aktivitet, men akutte patienter og livstruende sygdomme håndteres fuldstændig som vanligt på hospitalerne, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Mandag den 28. december er der 51 indlagte på de nordjyske hospitaler, hvilket er en stigning på 16 siden sidste mandag.

Trin 4 i Aalborg

Regionsrådsformanden opfordrer alle til at huske retningslinjerne for at forebygge smitten.

- Vi har i disse dage det højeste antal indlagte i løbet af denne pandemi, så de gode vaner med at spritte hænder, holde afstand, bruge mundbind og ikke forsamles er vigtigere end nogensinde, hvis vores hospitaler skal kunne modstå presset, siger hun.

Aalborg Universitetshospital hæver beredskabsniveauet til trin 4, hvilket betyder, at der er plads til 39 patienter.

- Det stigende antal covid-19 patienter presser personalet over en bred front, og åbningen af flere senge betyder en omlægning af planlagt aktivitet, så nogle patienter vil kunne få udskudt ikke akutte ortopædkirurgiske operationer, neurokirurgiske operationer og operationer indenfor øre-, næse- og halsområdet, siger Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Trin 3 i Hjørring

På Regionshospitalet i Hjørring hæves beredskabsniveauet til trin 3. Det giver 4 ekstra sengepladser til covidpatienter.

Det er et særligt pandemiafsnit, der nu åbnes på Regionshospitalet.

- Vi har i lang tid haft de fysiske rammer klar, så pandemiafsnittet kunne åbne, når der blev behov for det. Vores kapacitet er presset med mange indlagte medicinske patienter, og med det stigende antal indlagte covid-19 patienter er tiden nu kommet til at få vores pandemiafsnit i spil, siger Søren Pihlkjær Hjortshøj, lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland.