Sådan bliver du ingeniør

Nordjyske virksomheder leder med lys og lygte efter ingeniører. Men er en ingeniør bare en ingeniør? Og hvordan tager man uddannelsen? Den kan du læse her.

Der er rift om ingeniørerne hos virksomhederne, der sukker efter arbejdskraft, der kan tegne, skabe, beregne, planlægge, forske, rådgive og producere.

Og flere og flere studerende vælger da også at blive ingeniør. I år er uddannelsen som ingeniør den mest populære uddannelse overhovedet på Aarhus Universitet. 

Men det er ikke kun folk med en studenterhue, der kan få sig en uddannelse som ingeniør. Faglærte kan tage en hurtig vej gennem et forberedelseskursus, der kun tager et år. Og ingeniører med en faguddannelse er specielt efterspurgte hos virksomhederne. 

På Aalborg Universitet er der ikke mindre end 55 forskellige variationer af ingeniøruddannelsen, der spænder vidt og bredt over fag som for eksempel biologi, kemi, natur, IT, elektronik, medicin, pleje, teknik, konstruktion og udvikling. 

Man kan læse til ingeniør i Aalborg, Aarhus, Herning, Horsens, Esbjerg, Odense, Sønderborg, Kalundborg og København. 

Som ingeniørstuderende kan du vælge enten at læse til diplomingeniør, det tager 3,5 år, eller civilingeniør, som består af en bacheloruddannelse på tre år efterfulgt af en to-årig kandidatuddannelse. 

Når uddannelsen er i hus, er der ret høj sikkerhed for at få job, for der er faktisk stor mangel på ingeniører. De seneste år har ledigheden ligge på omkring to procent. 

Din bankmand eller -dame bliver glad, når du en dag kommer og fortæller, at uddannelsen er i hus. For ingeniører tjener godt og hører blandt de tre bedstbetalte uddannelser. Startlønnen for en nyuddannet ingeniør er 37.000 kroner om måneden. 

Også i fremtiden ser der ud til at være mangel på ingeniører. En prognose fra Engineer the future - udarbejdet af IDA og DI i 2015, viser, at der kommer til at mangle ikke mindre end 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i Danmark i år 2025. 

Du kan læse meget mere om ingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet her

Vil du have en mere generel oplysning om at læse til ingeniør, kan du finde flere oplysninger her. 

Nordjyske virksomheder har i stigende grad problemer med at tiltrække højt uddannet arbejdskraft. Et probpem, vi kigger nærmere på i dag og de kommende dage. For hvis ikke virksomhederne kan få de rigtige ansatte - så kan det stoppe væksten og dermed i sidste ende koste arbejdspladser

 


Seneste nyt

fra Nordjylland