Se her hvor: Besøg øko grisene i Nordjylland

I april så flere tusinde øko-køerne komme på græs, og nu er det muligt at se øko-grisene i det nordjyske.

En lille gris, der kigger ud af hytten. Måske er der andre smågrise at lege med ude på folden? 

Lidt efter drøner de nysgerrige smågrise rundt om soen og roder nysgerrigt i jorden med deres små tryner.

Den slags scener kan man søndag opleve til Sofari.

Tilbage i April kom øko-køerne traditionen tro på græs, og det overværede flere tusinde på Kathrine Kristensens gård i Thisted.

Nu er det så grisenes tur til at få besøg, den 21. maj klokken 10-14, hvor forældre, børn og bedsteforældre har muligheden for at opleve smågrise og søer ude på markerne i Nordjylland.

I alt er der 11 værter i Danmark, og i det nordjyske er det Thomas Bertram i Jerslev, Hans Henrik Thomsen i Brønderslev og Lasse Korsgaard i Thisted, der byder velkommen til Øko dag. 

- Jeg håber virkelig, at de danske forbrugere tager sig tiden til at besøge os og de andre økologiske griseproducenter. Vi lover, at alle får en både sjov og inspirerende dag, hvor vi gladelig viser det liv frem, som de økologiske grise har, og ikke mindst den gode dyrevelfærd, vi har, siger Thomas Bertram.

Når hans økologiske smågrise er over syv uger gamle, sælger han dem videre til andre landmænd, der har produktion af økologiske slagtegrise.

Efter at have besøgt grisene hos Thomas Bertram, er det muligt også at besøge hans aftager Hans Henrik Thomsen, der er den anden nordjyske vært til Sofari. Hans Henrik Thomsen har slagtegrisene i mobile stalde.

- Grisene er vilde med det. Og det er jeg også, for det er meget livsbekræftende at se, mine grise slå sig løs, når de får et nyt stykke jord. Samtidig bliver deres gødning fordelt ud over mine marker. Det er rigtig godt, fordi det både gavner frugtbarheden i jorden og mine afgrøder, som bliver sået efterfølgende. Så det er en win-win både for jorden, for mig og for grisene, fortæller Hans Henrik Thomsen.

Sofari arrangeres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med foreningen FØKS samt Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening

Går man dog efter et dobbeltbesøg, skal man af hensyn til grisenes sundhed først besøge de små grise og derefter de større grise hos Hans Henrik Thomsen.Seneste nyt

fra Nordjylland