LIGE NU:

Skatteminister trækker udskældt forslag tilbage

Skatteminister Karsten Lauritzen fra Venstre offentliggjorde tirsdag, at han trækker et lovforslag vedrørende nordjyske flypendlere tilbage.

Der var alt andet end ros, da Skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre) i slutningen af marts 2017, efter halvandet års tilløb, kunne præsentere et nyt lovforslag. Det blev udskældt i Folketingssalen og ikke mindst blandt de nordjyske flypendlere. Derfor meddelte han tirsdag eftermiddag, at han trækker det nye forslag. 

- Den modtagelse, der har været her i folketingssalen, og den dialog jeg har haft med flypendlere, siden jeg har fremsatte lovforslaget, tager jeg til mig. Det der ligger heri [red. forslaget] efterspørges reelt ikke af nogen, derimod problematiseres det. Derfor bliver det trukket, lød det tirsdag eftermiddag fra ministeren. 

Ændring i befordringsfradraget kom til at koste nordjyske flypendlere tusindvis af kroner. 

Der har længe været utilfredshed blandt nordjyske flypendlere, for efter Skat ændrede deres befordringsfradag, mistede pendlerne store summer penge. Ændringen i fradraget blev foretaget for at hjælpe bornholmerne, som ikke har så mange landevejskilometer. Men mens det hjalp folk i den ene ende af landet, så var det alt andet end en hjælp i Nordjylland. Her kom det til at koste flypendlerne op til flere hundrede tusinde kroner per mand.  

Efter ændringen trådte i kraft måtte flypendlerne nemlig kun trække deres faktiske udgifter fra. Det vil sige den pris en flybillet koster. Det vakte stor frustration, og derfor forsøgte de at råbe Skatteminister Karsten Lauritzen op. Han indrømmede derefter, at de nordjyske flypendlere var blevet straffet, og at han ville hjælpe dem med at få ændret reglerne. Derfor meddelte han altså i slutningen af marts, at et nyt lovforslag var på vej. Et forslag som han tirsdag valgte at droppe. 

Det nye forslag ville nemlig betyde, at pendlerne igen måtte trække kilometer fra, som hvis de kørte i bil. Men de måtte kun notere et antal kilometer, som svarede til, at de tog færgen og altså ikke tog køreturen til København via Fyn. Det betød, at de per arbejdsdag ville gå glip af 350 kilometer. 

- Det betyder, at lovforslaget er uanvendeligt. Vi vil meget gerne have os frabedt, at det bliver vedtaget, for vi er faktisk bedre tjent med reglerne, som det er i dag – selv de reducerede fradrag for de faktiske udgifter, som vi har benyttet de senere år, lød det fra formanden for de nordjyske flypendlere Henriette von Platen, da TV2 Nord snakkede med hende efter lovforslaget blev meldt ud.

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (soc. dem.) var da også meget utilfreds med lovforslaget. Han udtalte følgende til TV2 Nord: 

-Det her er simpelthen en ommer. Forslaget er ringere, end det, der allerede findes. Karsten Lauritzen må tilbage og lave et nyt forslag. I Skat har man altid været ligeglad med, hvordan borgeren transporterer sig. Det må også gælde flypendlerne. Jeg tror såmænd på skatteministerens gode vilje, men jeg tror også, at embedsmændene lurer på at lave hele befordringsordningen, når yderkommunernes særstilling alligevel skal tage sop om nogle år.

I folketingssalen fortalte skatteministeren, at han er ærgerlig over, at det efter halvandet år ikke er lykkedes ham at finde en holdbar løsning på problemet. 

Bjarne Laustsen spurgte i Folketingssalen ministeren, hvorfor de nordjyske flypendlere skal behandles anderledes end andre jobpendlere. Skatteministeren svarede, at han villle komme med en ny løsning, men at det formentlig ikke vil blive før sommerferien. 

- Jeg går tilbage og overvejer, hvad vi så kan gøre. Men jeg kan ikke love nogen lovgivning i den her folketingssamling.

041220 Victor Helland

Brexit kan knuse Victors drøm – men han vil stadig være fisker

080920 blåt hus hadsund

play Omstridt butik skal skifte farve igen-igen: - Hvilken farve mon vores butik så skal have næste gang?

40_percent

play Erhvervet i Frederikshavn: - Hjælpepakker gør ingen forskel

031120 Sten Bønsing web Still

play Professor om Rigspolitiets ulovlighed - Det er lige så alvorligt som Tibet-sagen

041220 Victor Helland

Brexit kan knuse Victors drøm – men han vil stadig være fisker

080920 blåt hus hadsund

play Omstridt butik skal skifte farve igen-igen: - Hvilken farve mon vores butik så skal have næste gang?

40_percent

play Erhvervet i Frederikshavn: - Hjælpepakker gør ingen forskel

Til forsiden

Til forsiden