Ultraløberen, Stine Rex, er klar til igen at løbe for et godt formål efter weekendens strabadser i Fårup Sommerland, hvor hun løb imponerende 384 kilometer på 48 timer og samlede penge ind til DGI Huset. Søndag 7. juni gælder det en langt kortere distance til fordel for lungesyge børn. Og du kan være med. Foto: Thomas Kollerup

Stine Rex løber penge ind til lungesyge børn

I weekenden løb hun 384 kilometer på 48 timer. Nu melder Stine Rex sig også klar til at løbe for lungesyge børn. Hun deltager i Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet den 7. juni.

I weekenden slog den nordjyske ultraløber Stine Rex ikke  færre end tre spektakulære rekorder i langdistanceløb på 48 timer.

På en rundstrækning i Fårup Sommerland erobrede hun den europæiske og nordiske rekord for kvinder samt den danske “herre-rekord” ved at løbe 384 kilometer. Et rekordløb der kunne følges direkte her på TV2 Nord.

Læs også Stine Rex i mål: - Jeg tror, jeg kan løbe igen i morgen, men jeg gider ikke

Og som om det ikke var nok, rejste hun også 111.500 kr. til sin arbejdsplads i DGI Huset i Aalborg.

Men Stine Rex er klare til at snøre løbeskoene igen, og nu melder hun sig klar til at løbe for endnu en god sag.

Sammen med sine to børn, Emma og Emil på otte år, samt sine løbe-venner, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Beierholm-partner Henrik Bjørn, stiller hun til start i Team Rynkeby Hjemmskoleløbet, der afvikles i hele landet søndag den 7. juni.

Læs også Stine Rex løb 111.500 kroner ind til DGI Huset

Løbet er en erstatning for det årlige Team Rynkeby Skoleløbet, der afvikles til fordel for Børnelungefonden, og som måtte aflyses på grund af coronaudbruddet.

Aflysningen kan få alvorlige konsekvenser for Børnelungefondens arbejde for lungesyge børn, og derfor var Stine Rex heller et sekund i tvivl om, at hun skulle være med.

- De lungesyge børn har brug for al den støtte og hjælp, vi kan give dem – særligt i denne svære coronatid, hvor mange af dem er særligt udsatte og bliver isoleret fra deres venner og familier, siger Stine Rex.

Team Rynkeby Hjemmeskoleløb

Løbet er en hjemmeskole-version af Team Rynkebys årlige ’Team Rynkeby Skoleløbet’, som skulle have været afviklet fredagen før påskeferien med deltagelse af godt 90.000 skoleelever fra 295 danske skoler. Men på grund af coronasmitten blev løbet først udskudt, og nu flytter vi det hjem til eleverne selv.

HVORDAN FOREGÅR DET?
Det er gratis at være med, og du tilmelder dig enten 30 eller 60 minutter. På den valgte tid skal du løbe så langt som muligt.

Du kan eksempelvis lave en rute på 500 eller 1.000 meter, som du løber igen og igen. Hvis du har et løbeur eller en telefon, der kan tracke, hvor langt du løber, kan du også bare løbe ud i naturen.

Ved tilmelding modtager du en mail med et startnummer, som du kan printe ud og sætte på trøjen.

 

Tilmeld dig Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet her…

Sponsorer betaler pr. kilometer

Hvor Stine Rex måtte slide i to døgn i weekenden, slipper hun og hendes følge med 60 minutters løb i den gode sags tjeneste den 7. juni.

Det ændrer dog ikke på ultraløberens ambitioner for løbet.

Mine børn har deltaget i Team Rynkeby Skoleløbet flere gange, og jeg synes, at det er godt, at børn lærer, at man skal hjælpe andre, hvis man kan – også uden for skolegården.

Stine Rex, ultraløber

- Målet er, at vi skal rejse så mange penge til de lungesyge børn som muligt – og at vi skal gøre det sammen som en familieaktivitet. Mine børn har deltaget i Team Rynkeby Skoleløbet flere gange, og jeg synes, at det er godt, at børn lærer, at man skal hjælpe andre, hvis man kan – også uden for skolegården, siger hun.

Det er gratis at deltage i Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet. Alle deltagere opfordres til at finde nogle sponsorer, der vil give et bidrag pr. kilometer, den enkelte deltager løber i forbindelse med løbet.