Seneste nyt:

Stine Rex løber penge ind til lungesyge børn

I weekenden løb hun 384 kilometer på 48 timer. Nu melder Stine Rex sig også klar til at løbe for lungesyge børn. Hun deltager i Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet den 7. juni.

I weekenden slog den nordjyske ultraløber Stine Rex ikke  færre end tre spektakulære rekorder i langdistanceløb på 48 timer.

På en rundstrækning i Fårup Sommerland erobrede hun den europæiske og nordiske rekord for kvinder samt den danske “herre-rekord” ved at løbe 384 kilometer. Et rekordløb der kunne følges direkte her på TV2 Nord.

Og som om det ikke var nok, rejste hun også 111.500 kr. til sin arbejdsplads i DGI Huset i Aalborg.

Men Stine Rex er klare til at snøre løbeskoene igen, og nu melder hun sig klar til at løbe for endnu en god sag.

Sammen med sine to børn, Emma og Emil på otte år, samt sine løbe-venner, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Beierholm-partner Henrik Bjørn, stiller hun til start i Team Rynkeby Hjemmskoleløbet, der afvikles i hele landet søndag den 7. juni.

Løbet er en erstatning for det årlige Team Rynkeby Skoleløbet, der afvikles til fordel for Børnelungefonden, og som måtte aflyses på grund af coronaudbruddet.

Aflysningen kan få alvorlige konsekvenser for Børnelungefondens arbejde for lungesyge børn, og derfor var Stine Rex heller et sekund i tvivl om, at hun skulle være med.

- De lungesyge børn har brug for al den støtte og hjælp, vi kan give dem – særligt i denne svære coronatid, hvor mange af dem er særligt udsatte og bliver isoleret fra deres venner og familier, siger Stine Rex.

Team Rynkeby Hjemmeskoleløb

Sponsorer betaler pr. kilometer

Hvor Stine Rex måtte slide i to døgn i weekenden, slipper hun og hendes følge med 60 minutters løb i den gode sags tjeneste den 7. juni.

Det ændrer dog ikke på ultraløberens ambitioner for løbet.

quote Mine børn har deltaget i Team Rynkeby Skoleløbet flere gange, og jeg synes, at det er godt, at børn lærer, at man skal hjælpe andre, hvis man kan – også uden for skolegården.

Stine Rex, ultraløber

- Målet er, at vi skal rejse så mange penge til de lungesyge børn som muligt – og at vi skal gøre det sammen som en familieaktivitet. Mine børn har deltaget i Team Rynkeby Skoleløbet flere gange, og jeg synes, at det er godt, at børn lærer, at man skal hjælpe andre, hvis man kan – også uden for skolegården, siger hun.

Det er gratis at deltage i Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet. Alle deltagere opfordres til at finde nogle sponsorer, der vil give et bidrag pr. kilometer, den enkelte deltager løber i forbindelse med løbet.