LIGE NU:

Strejken kan mærkes: Nu bliver planlagte operationer aflyst

Aalborg Universitetshospital begynder fra i dag at aflyse planlagte operationer, behandlinger og undersøgelser på hospitalerne i Aalborg.

Strejken blandt rundt regnet 800 nordjyske sygeplejersker begynder nu for alvor at kunne mærkes. Det skyldes primært, at hjemmesygeplejen i Aalborg Kommune strejker, så der er en del patienter, der ikke kan blive udskrevet.

Så fra i dag begynder Aalborg Universitetshospital at aflyse planlagte operationer, behandlinger og undersøgelser på hospitalerne i Aalborg.

Berørte patienter vil fra i dag modtage e-boks-breve eller opringninger omkring aflysningerne.

quote De ekstra patienter, som vi ikke kan udskrive til kommunale tilbud, skal stadig have pleje og eventuel behandling. Det gør, at vi lige nu modtager flere patienter til behandling på Aalborg Universitetshospital end vi kan udskrive, og det medfører overbelægning.

Lisbeth Lagoni, sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital

Sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital Lisbeth Lagoni fortæller, at hospitalet aflyser planlagte behandlinger og undersøgelser, da man er presset af overbelægning på hospitalet, og at aflysningerne sker ud fra et hensyn til patientsikkerheden.

- Vi står i en svær situation, fordi vi ikke kan udskrive alle de patienter, som vi normalt udskriver på grund af strejken i Aalborg Kommune. Normalt er der dagligt omkring 60 nye indlæggelser på Aalborg Universitetshospital, og før strejken udskrev vi mellem 20 og 40 borgere til Aalborg Kommune hver dag. De ekstra patienter, som vi ikke kan udskrive til kommunale tilbud, skal stadig have pleje og eventuel behandling. Det gør, at vi lige nu modtager flere patienter til behandling på Aalborg Universitetshospital end vi kan udskrive, og det medfører overbelægning, siger Lisbeth Lagoni.

Hun fortæller, at hospitalet kun aflyser planlagte operationer, som det er lægefagligt forsvarligt at aflyse.

- Det gør vi for at forebygge, at situationen ikke eskalerer yderligere med overbelægning. Vi aflyser ikke planlagte hjerte- og kræftoperationer ligesom vi tager os af alt akut og førlighedstruende., siger Lisbeth Lagoni.

Aalborg Universitetshospital har lige nu overbelægning bredt set.

- Vi er begyndt at se patienter på gangene, og antallet af brandvagter på gangene er steget de seneste dage. Vi tilstræber, at patienter på gangene skal undgås, og at det forekommer i forbindelse med overflytninger og lignende. Vi tager desuden ellers ferielukkede afdelinger i brug, for at kunne håndtere så mange patienter som muligt, siger Lisbeth Lagoni.

Baggrunden for strejken er, at sygeplejerskerne ønsker mere i løn, og at de er utilfredse med tjenestemandsreformen fra 1969, der ifølge flere sygeplejersker stadig giver et lønefterslæb, fordi flere kvindefag blev placeret for lavt i lønhierarkiet for mere end 50 år siden.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden