Svømmere sætter rekord: Nordjyder klarer 115 kilometer - går i land i Sverige

00:22

Svømmerne nærmer sig Sverige, men den oprindelige plan var at nå hele vejen til Norge. Billedet her er fra starten på Grenen. Foto: Jesper Christiansen

00:39

00:15

00:27

00:16

00:16

1 af 7

De to langdistancesvømmere Per Christensen og Anders Vestergaard slog den danske rekord efter 38 timer i vandet.

Opdateret klokken 01.00. Lidt over midnat kravlede de to nordjyske svømmere Per Christensen og Anders Vestergaard op på bådebroen i den svenske på Hunnebostrand. Da havde de svømmet godt 115 kilometer og slået den danske rekord, der blev sat i 1938 på 110 kilometer. Det var ellers meningen, at de Anders Vestergaard og Per Christensen skulel have svømmet helt til Sydnorge, men modstrøm og udmattethed tvang dem til at stoppe ved Sveriges vestkyst cirka 100 kilometer nord for Göteborg. Det er godt 38 timer siden, de hoppede i vandet ved Skagens Gren, og de to svømmere er nu indehaver af den danske rekord i længste uafbrudte svømmetur.

Læs også Svømmer til Norge: Klasker lige hånden i Sverige undervejs

Den nuværende rekord for længste uafbrudte svømmetur er på 110 kilometer og blev sat i 1938, da Jenny Kammersgaard fra Horsens svømmede fra Gedser til Varnemünde i Tyskland på 40 timer. 

Læs også Vanvittigt: Per og Anders vil svømme fra Skagen til Norge

Per Kristensen og Anders Vestergaard styrede i første omgang mod Sverige for at følge en stærk strøm, der går nordpå. Med sig på turen har de to svømmere en række hjælpere, to følgebåde og en havkajak, der følger efter dem. 

Du kan følge de to langdistancesvømmeres fortsatte tur på linket her

Forsiden lige nu