LIGE NU:

Teknisk uheld hos politiet: 1.400 bilister har betalt for meget i fartbøde

Bilisterne har alle kørt 30 procent for stærkt på motorvejen og er berettiget til en tillægsbøde. Men ved en fejl blev de bedt om at betale den to gange.

En fartbøde er for de fleste ærgerlige penge at komme af med. Men når bøden så ved en fejl er betydeligt større end berettiget, så niver det for alvor i pengepungen.

Dén situation har 1.400 danske bilister været udsat for. De er på grund af en systemteknisk fejl blevet bedt om at betale for meget - i forhold til den forseelse, de har begået.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Bilisterne er alle målt til at køre mindst 30 procent for stærkt på de danske motorveje i 2020.

Normalt udløser det en tillægsbøde på 1.000 kroner, men på grund af en fejl i datomarkeringen, er der blevet udstedt endnu en tillægsbøde på samme beløb. 

quote Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde.

Lene Frank, politidirektør, Rigspolitiet

Dermed har bilisterne betalt 1.000 kroner for meget i bøde - og enkelte 2.000 kroner, fordi de har kørt for stærkt på motorveje med vejarbejde.

- Det er en beklagelig og ærgerlig fejl. Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde. Vores leverandør har identificeret fejlen og rettet den. Alle berørte bilister får et brev fra politiet i de kommende uger, hvor vi forklarer fejlen og fortæller, hvad de skal foretage sig, men selvfølgelig får de bilister, der har betalt det forkerte bødetillæg automatisk pengene retur, siger politidirektør i Rigspolitiet, Lene Frank.

Årsagen til fejlen skyldes en programmeringsfejl i Rigspolitiets såkaldte ATK-sagsbehandlingssystem, hvor driften varetages af en ekstern leverandør.

Her ved man endnu ikke, hvordan fejlen kunne opstå.