Tidligere K-profil går med i Løkkes nye parti

Niels Ahlmann-Ohlsen, der i 17 år var valgt til Folketinget i Nordjylland, har meldt sig under fanerne i partiet Moderaterne, fremgår det af partiets hjemmeside.

En mangeårig konservativ nordjysk politiker er blandt støtterne til det ny parti Moderaterne. Det fremgår af partiets hjemmeside, som i weekenden gik i luften.

Her oplyses det, at partiet nu har fået en nordjysk storkredsbestyrelse - med skibsreder Rasmus Larsen fra Skagen som formand.

Men man kan også læse støtteerklæringer fra en række af partiets øvrige medlemmer. Et er af dem er, fremgår det, Niels Ahlmann-Ohlsen, der fra 1981 til 1998 repræsenterede Det Konservative Folkeparti i Nordjylland i Folketinget.

Han skriver, at han er gået med i Moderaterne, fordi "partiet konstruktivt vil bygge bro og samle - frem for evigt kævl, hvor der som nu graves grøfter og splittes".

Det tidligere folketingsmedlem, der i dag bor i Skodsborg på Sjælland, føjer til, at med Lars Løkke Rasmussen i spidsen kan partiet efter hans opfattelse "trække stemmer ind over midten og skabe grundlaget for et bredt samarbejde i Folketinget".

Niels Ahlmann-Ohlsen, der i dag er 68 år, var i en årrække den konservative frontfigur i Nordjylland. Ved partiets katastrofevalg i 1998 fik partiet kun ét mandat i Nordjylland, og det tilfaldt den senere partileder Lene Espersen. 

Niels Ahlmann-Ohlsen meldte sig efter nederlaget ud af Det Konservative Folkeparti, meldte sig siden ind igen, men følte sig ikke velkommen og forlod partiet igen. Han var også i en periode medlem af Centrum-Demokraterne og af Ny Alliance.

Niels Ahlmann-Ohlsen har siden sit farvel til Folketinget virket i erhvervslivet. Senest var han i offentlighedens søgelys, da det kom frem, at han havde fået million-lån i selskabet Registrering Danmark, der var ejet af fremtrædende københavnske advokater, som siden er dømt for svindel med ophavsretsmidler.

Den nordjyske storkredsbestyrelse hos Moderaterne tæller udover formanden Rasmus Larsen ti andre medlemmer: De er projekt manager Eva Lund Eriksen, Støvring, CEO Kristian Klarskov, Støvring, selvstændig Rikke Høgh Pedersen, Aalborg, sagsbehandler/plejemor Annette Sørensen, Fjerritslev, projektleder Rolf Gravesen, Nørresundby, folkeskolelærer Maria Rachel Kiefert, Vadum, ledende sygeplejerske Mette Hyldig, Gandrup, ergoterapeut/direktør Tina Dahl Mortensen, Hjallerup, forfatter Pia Møller Søe, Aalborg, samt marketing manager Simon Pape, Aalborg. 


Seneste nyt

fra Nordjylland