Seneste nyt:

To nordjyder på kvindelandsholdet til ishockey-VM

Det danske kvindelandshold har hjemmebane ved det kommende VM som spilles fra 25. august til 4. september i Frederikshavn og Herning. Landstræner Björn Edlund har udtaget sin trup – her er to nordjyder med.

Danmark er senere på måneden for første gang vært ved kvindernes VM i ishockey, og det bliver med to nordjyder på holdet.

Simone Jacquet Thrysøe og Josefine Jakobsen er nemlig begge udtaget til den historiske begivenhed. De to nordjyder spiller henholdsvis i Aalborg og Djurgården.

Turneringen, der tæller 10 hold, spilles i Frederikshavn og Herning. Danmark har hjemmebane i Frederikshavn i gruppespillet, hvor fem hold dyster om tre pladser i kvartfinalen og om at undgå sidstepladsen, der betyder nedrykning til Division I.

Her spiller Danmark på hjemmebane i Frederikshavn


Landstræner Björn Edlund glæder sig til den store opbakning fra hjemmepublikummet, når Danmark skal forsøge at udnytte hjemmenbanefordelen ved VM.

- Jeg er meget tilfreds med den trup, vi kan præsentere ved VM. Det er en god blanding af unge spillere som er sultne og mere erfarne spillere, som har prøvet at spille både OL og VM på højeste niveau, siger han og fortsætter:

- Vi kommer lige fra en god træningslejr, hvor vi fik svar på en del spørgsmål og vi føler os trygge før VM. Vi er spændte og klar på det, der venter og håber på stor opbakning fra et entusiastisk publikum.

Danmark spiller sin første kamp mod Sverige 25. august og har derefter yderligere tre kampe i Pulje B mod Tjekkiet, Ungarn og Tyskland.