LIGE NU:

Usikre lyntests: Nordjysk politiker vil skrue op for kapaciteten af PCR-test

Flere politikere mener, at en lyntest kun bør være gældende i coronapasset i 24 timer. Konservative mener, at man i stedet bør skrue op for kapaciteten af PCR-test, så flere tager de sikre tests.

En ny undersøgelse af kviktest har vist, at de kun fanger halvdelen af dem, der reelt er smittede med covid-19. Undersøgelsen kommer kun få dage før, at et coronapas med et negativt testsvar, der max er 72 timer gammelt, skal give nordjyderne adgang til frisøren og andre liberale erhverv. Og det er bekymrende, mener to nordjyske sundhedsordførere.

De to nordjyske sundhedsordførere beder nu om, at man fremover ikke kun sætter sin lid til de usikre anti-gentest - også kaldet kviktest - når det gælder coronapasset.

- Det er et bekymrende højt tal, og vi har godt været klar over at, quicktest ikke er lige så valide som PCR-tests er, siger Peder Hvelplund (EL). 

- Sørg for den gode håndhygiejne, brug mundbind og hold afstand, lyder opfordringen fra Per Larsen (K). 

Lyntest bør kun være gældende i et døgn

Efter påske åbner de liberale erhverv – blandt andet frisører – for kunder, hvis de kan fremvise en negativ coronatest. Det gælder også en lyntest.

- Det understreger, at coronapasset ikke er nogen mirakelkur, det er ikke noget, der med sikkerhed kan sige, at man ikke bærer smitten videre, siger Peder Hvelplund. 

De personer, som TV2 Nord talte med foran et hurtigtestcenter i Hjørring, mener, at man kan stole på myndighedernes anbefalinger i forhold til coronapasset - også selvom lyntesten ikke er helt så effektiv, som PCR-testen. 

Men fordi at lyntesten er så usikker, peger flere politikere nu på, at den ikke skal gælde i coronapasset i 72 timer men blot 24 timer. 

Men Konservative vil gerne løse problemet på anden vis.

- Vi vil opfrodre til, at vi udvider kapaciteten for PCR-testen, fordi den er meget mere sikker.

Undersøgelsen fandt sted mellem 1. februar og 23. marts, hvor over 100.000 borgere fik en kviktest og en PCR-test inden for 48 timer.

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden