02:43

Flere påsatte brande plager i øjeblikket sommerhusområdet i Slettestrand. Og det gør folk i lokalområdet nervøse. Politiet undersøger lige nu en række spor, og formoder at branene er er påsatte af den eller de samme gerningsmænd

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Lokale efter sommerhusbrande: Vi er bange og utrygge

Flere påsatte brande plager sommerhusområderne ved Slettestrand, og det gør lokalområdet nervøse.

Lige nu blomstrer det ikke ligefrem på Tulipanvej ved Slettestrand. Siden natten til torsdag i sidste uge har hele fem påsatte brande hærget sommerhusområdet, og senest i aftes gik det ud over endnu et sommerhus. Brandene skaber utryghed hos lokalbefolkningen.

- Man er meget utryk her, og man kan tydeligt mærke, at alle i byen har det sådan. Men det er jo klart at det sætter sig, vi bor jo tæt på steder, der har været brand, siger Rolf Christensen, der er butiksmedarbejder ved Slettestrand.

Også en lokal hotelejer er bekymret over, at gerningsmanden stadig er på fri fod.

- Vi er bange. Især fordi vi ikke ved, hvordan det her udvikler sig, siger Dorte Lukassen, Hotelchef på Rønne Hotel.   

Læs også Politiet advarer: Brandstifter formentlig løs i sommerhusområde

 De seneste dage har Nordjyllands Politi efterforsket brandene, og de undersøger lige nu en lang række spor. Teorien er, at det er den eller de samme gerningsmænd, der står bag alle fem brande.

- Efterforskningen er i fuld gang, og vi undersøger selvfølgelig alle muligheder. Vi har nogle genafhøringer af vidner, også har vi nogle spor, som vi også undersøger, siger Stig  E. Lunbo, politiinspektør hos Nordjyllands Politi.

Vi håber da virkelig, at det som politiet siger de vil gøre, det er alvor. Det skal godt nok stoppes, det her. Vi skal ikke gå bange i seng ret meget længere. Det er ikke okay

Dorte Lukassen, Hotelchef, Rønne Hotel

På trods af politiets skærpede insats, vokser utrygheden hos de lokale dag for dag

- Det første jeg gjorde i morges, da jeg mødte ind på hotellet, det var at gå en ekstra runde om hotellet og tjekke op på, om alt var, som det skulle være, siger Dorte Lukassen. 

Læs også Politiet kører skærpet patrulje i sommerhusområde

Alle sommerhusene, som det er gået ud over, har haft stråtag, og er præcis samme type hus. Flere af husene fra de første brande er udbrændte, men i går aftes lykkedes det beredskabet at slukke branden inden sommerhuset overtændte.

De fire første brande fandt sted på Tullipanvej, imens den seneste brand var på Lynghøjsletten, seks kilometer derfra.

- Jeg tror simpelthen, man har valgt et område, hvor man er forholdsvis uset. Der er mange steder at gemme sig. Jeg tror det er årsagen til, at man har valgt Slettestrand-området, siger Stig  E. Lunbo fra Nordjyllands Politi.

Politiet har de seneste dage patruljeret i området, både med og uden hunde.

- Vi håber da virkelig, at det som politiet siger de vil gøre, det er alvor. Det skal godt nok stoppes, det her. Vi skal ikke gå bange i seng ret meget længere. Det er ikke okay, siger Dorte Lukassen.  

Om lidt står efterårsferien for døren, og de lokale håber, at politiet snart fanger gerningsmanden.

- Nu er det snart efterårsferie. Det gør mig da utryg, fordi så kommer der jo flere folk i sommerhusene. Det kan jo ende helt forfærdeligt, nu når der er flere folk, som bor her og overnatter i husene, hvis altså brandene forsætter, siger Rolf Christensen.