Det er ikke bare smukt - det er også bæredygtigt

Danmarks smukkeste familieløb, der løber forbi Thingbæk Kalkminer byder på helt klart drikkevand til deltagerne - og i år måtte løberne selv forsyne sig ved hjælp af uddelte genanvendelige kopper.

Det kræver masser af vand, når man skal løbe et motionsløb. 

Det vand, der drikkes til et løb, kommer ofte i en plastikflaske eller i et papkrus, som ender i naturen. Det har de valgt at gøre noget ved i Rebild, hvor man til dagens motionsløb fik udleveret en lille sammenfoldelig plastikkop, som kan genbruges. 

Og vandet kom direkte fra de mange kilder, der er i området.

Vejer ingenting

Løberne er ved at gøre klar til årets Helosanløb. Med sig er alle udstyret med et lille genanvendelig plastikkrus.

- Det er vældig fint, at vi kan have den i både hænder og lommer, uden der sker noget ved det, siger en af løberne

- Det vejer ingenting, det bliver nemt nok, siger en anden. 

Og så er løbet i gang. Det første hold er løbet afsted på et halvmaraton. Det fryder arrangør Susanne Nordby, at løberne har taget godt imod det nye tiltag. 

vandløb foto
Foto: Tommy Hald / TV2 Nord

- Tanken er, at vores løb skal være bæredygtigt. Man er ude i naturen og ser hvor smukt og dejligt, der er, så man skal tænke over at det er noget man skal beskytte og bevare til vores børn og børnebørn, fortæller Susanne Nordby. 

Med 500 deltagere har arrangørerne begrænset mængden af plastik til løbet betragteligt. 

Rene kilder

Vandet finder løberne i de mange kilder, der er på ruten. Blandt andet ved Skillingbro Kilde, hvor der hvert sekund løber 20 liter rent vand ud i kildebassinet. De første løbere har dog for travlt til lige at stoppe op og dyppe bægeret, men efterhånden kommer der langsomme løbere til, som gerne vil have vand.

Arrangørerne håber, at de fremover helt kan spare at købe hvide plastikkrus til løbet.

Det er kun anden gang Helosanløbet afvikles. Første gang var i 2019 og på grund af corona har det ikke kunnet lade sig gøre igen før i dag.   


Seneste nyt

fra Nordjylland