LIGE NU:

Efter skoleleders fratrædelse: - Vi kæmper stadig

Omstridt fællesleder på skolerne i Terndrup, Bælum og Blenstrup fratrådte onsdag sin stilling. Forældre kæmper fortsat for at trække Terndrup Skole ud af fusioneringen af de tre skoler.

Først valgte en mellemleder at forlade Terndrup Skole. Onsdag aften var det så fællesleder Martin Finderup Andersen, der forlod sin stilling som kontraktholder for skolerne i Terndrup, Bælum og Blenstrup. Det sker, fordi han ønsker at bidrage til at skabe ro om den fortsatte indsats for elevernes læring og trivsel på skolen.

Der har i en periode været massive problemer på Terndrup Skole, som er blevet kritiseret for dårlig ledelse og manglende kvalitet i undervisningen. Både lærere og elever er stoppet på skolen, efter den for et år siden fik fælles ledelse med skolerne i Bælum og Blenstrup.

Nyheden om fælleslederens fratrædelse skaber torsdag glæde blandt flere forældre til børn på Terndrup Skole. De har mildt sagt ikke været begejstrede over lederen, som de føler har manglet engagement for skolen og kærlighed til byen.

- Jeg er helt oppe at køre. I dag er en glad dag, siger Annette Petersen, der selv har været ansat på skolen, og som er forælder til børn på Terndrup Skole.

Fratrædelsen rokker ikke ved hendes holdning om, at fusionen mellem de tre skoler er en dårlig ide.

- Vi kæmper stadig. Det har været en lang og sej kamp for os. Vi kan vinge mellemlederen og skolelederen af, og nu mangler vi bare at få droppet fusionen, siger Annette Petersen.

Fusionen bliver behandlet på et byrådsmøde torsdag klokken 17, efter Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Den Sociale Fællesliste har stillet forslag om at trække Terndrup Skole ud af fusionen for at blive selvstændig.

Terndrup Olderlaug har stillet busser til rådighed, så borgere kan møde op foran Støvring Rådhus og vise deres opbakning til forslaget.

Viceborgmester i Rebild Kommune, Allan Busk fra Den Sociale Fællesliste, er enig i, at der stadig er noget at kæmpe for.

- Noget tyder på, at vi stadig bør være betænkelige ved fusionen, siger Allan Busk, der i løbet af torsdag skal til møder med relevante personer i sagen, inden byrådsmødet går løs klokken 17.

Hvad fratrædelsesaftalen præcis går ud på, kan kommunaldirektør i Rebild Kommune, Jes Lunde, ikke komme yderligere ind på.

Han understreger, at der – uanset hvad der bliver besluttet på mødet – ikke vil ske nogen ændring i skolens drift i dette skoleår.

- Hvis byrådet ønsker at standse projektet, kan det først gøres med virkning fra 1. august 2018, da det er at sidestille med skolelukning, siger han og konkluderer:

- Det er spændende at være kommunaldirektør for tiden.

TV2 Nord har i dag været i kontakt med skoleleder Martin Finderup Andersen. Han har ingen kommentar til sagen.

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Line Vanggaard Pedersen

Byrådsmedlem bliver løsgænger: Skuffet "Line landmand" forlader sit parti

Elena Sadiku

Fortuna styrker talentudvikling: Tidligere ungdomslandstræner skal skabe fremtidens ligaprofiler

Hammer Bakker

Vinterens koldeste nat og morgen: Nordjysk målestation viste -11,4 grader

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Line Vanggaard Pedersen

Byrådsmedlem bliver løsgænger: Skuffet "Line landmand" forlader sit parti

Elena Sadiku

Fortuna styrker talentudvikling: Tidligere ungdomslandstræner skal skabe fremtidens ligaprofiler

Til forsiden

Til forsiden