LIGE NU:

Ferie og Fortnite: Computerspil hitter i Støvring

Ti foreninger i Rebild Kommune tilbyder gratis aktiviteter til børn og unge i ferien. Hos Støvring eSport er de overvældede over den store interesse.

Fingrene danser over tastaturene, og der bliver klikket hurtigt på musene ved de mange computere, der er stillet op i kælderen hos Støvring eSport. 25 drenge er i denne uge ved at lære at blive bedre til computerspillene Fortnite og CS:GO.

- Det er rigtig sjovt at lære nye at kende og sidde at spille. Jeg lærer at blive bedre til spillet, og jeg bliver bedre til at kommunikere, siger Peter Møller Sørensen, der er 10 år og fra Haverslev.

quote Det har været helt overvældende på mange måder at sætte det her i værk og se, hvor mange der egentlig har glæde af det.

Torsten Topbjerg, Støvring eSport.

Han bruger tre dage af sin sommerferie på at spille computer hos Støvring eSport. Foreningen er en af ti foreninger i Rebild Kommune, der tilbyder gratis sommeraktiviteter til kommunens børn og unge i sommerferien.

- Det er typisk nogle børn, der ikke går til fodbold eller håndbold og lignende, der vælger eSport. De har andre interesser, ofte online, og det er en del af vores DNA, at vi gerne vil give dem et fællesskab i forhold til at spille. Vi giver dem nogle gode ting i forhold til opførsel, hvordan man behandler andre, og hvordan man snakker til hinanden generelt, siger Torsten Topbjerg, der er formand for Støvring eSport.

Stor interesse for eSport

Foreningen har eSport-camps i seks uger i sommerferien, og i de første to uger har 144 børn været forbi. De næste uger er holdene også næsten fyldt op.

- Vi har været spændte på, om der overhovedet var en interesse, eller om folk var taget på ferie, men vi har haft booket næsten 100 procent alle dage. Så det har været helt overvældende på mange måder at sætte det her i værk og se, hvor mange der egentlig har glæde af det, siger Torsten Topbjerg fra Støvring eSport.

Holdene bliver trænet af seks ungdomstrænere, som selv er vilde med at spille computer. En af dem er Ella Gyldendahl Jensen, der ofte spiller computer, fra hun kommer hjem fra skole til hun skal i seng:

- Det, at jeg kan stå og lave det, jeg virkelig godt kan lide og samtidig lære en masse børn at kende, det ser jeg som en win-win, og når jeg så også kan få penge for det, så er det ret nice, siger hun med et stort smil.

Penge fra sommerpulje

Det er regeringens sommerpulje, der er med til at finansiere sommeraktiviteterne. Sammen med Venstre, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet, Det Konservative Folkeparti og SF har regeringen sat 200 millioner kroner af til gratis aktiviteter for børn og unge i ferien.

1,2 millioner kroner er gået til Rebild Kommune.

- Jeg håber, at børnene kan få en fed sommer med nogle aktiviteter, når der nu er semi-lukket ned for alt det, man normalt gør i sommeren. Og så håber jeg, at det kan smitte af på foreningslivet, og de kan mærke, at pengene kommer ud og arbejder derude, siger Mads Rasmussen, der er udviklingskonsulent i Idræt og Fritid i Rebild Kommune.

Energiniveauet i lokalet er højt, og drengene på holdet fremhæver særligt fællesskabet som det, de bedst kan lide ved eSport.

- Jeg synes, det er ret fedt. Især fordi man lærer så mange nye at kende, og så er det fedt at spille med nogle nye, som man ikke normalt spiller med, og så er det bare en fed oplevelse. Man behøver ikke være god, man skal bare have det sjovt, siger Villads Diego Vestergaard Kleist, der er 10 år og fra Skørping.

- Jeg synes, det er rigtig sjovt. Man kan spille mange spil heroppe, og nogle gange træner vi, og andre gange har vi fri leg. Man kan også få mange flere venner heroppe, siger Benjamin Kastrup på 8 år fra Mejlby.

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden