Forældre ånder lettet op efter køb af skole: - Det er en lettelse

Fristen for at søge om at lave skolen til en friskole allerede fra sommeren, hvor den kommunale skole lukker, er overskrevdet, og det giver forældrene problemer.

Borgerne i Ravnkilde smiler lidt ekstra for tiden.

- Det er en lettelse, at det har givet pote al det arbejde, vi har lagt i det, lyder det fra Mathilde Kjeldgaard Pedersen, der er medlem af styregruppen, der har købt Ravnkilde Skole.

Købte skolen af kommunen

Ravnkilde Skole lukker nemlig ikke alligevel, men bliver efter længere tids kamp til en friskole. 

- Der er noget at kæmpe for herude, der er nogle, der gerne vil. Og nu var kommunen også med på, at det kunne lade sig gøre for os at komme videre med det her projekt.

Skolen stod ellers til at skulle lukke efter endt skoleår i år. Men Rebild Kommune har indvilliget i at sælge skolen for 50.000 kroner til styregruppen, der har kæmpet for at bevare skolen.

- Det er helt fantastisk, der har opsamlet sig en energi og lyst til at lave en friskole derude, og den bølge skal de ride på nu, og den mulighed får de nu, fortæller borgmester I Rebild Kommune, Jesper Greth (V).

Se hele indslaget her:

Udfordringer 

Men fristen for at søge om at lave skolen til en friskole allerede fra sommeren, hvor den kommunale skole lukker, er overskrevdet.

- Det giver udfordringer, der ikke er muligheder for at lave skole fra start, men der har vi været ude og finde alternativer, og det er vi sikker på, vi kommer i mål med, da vi har nogle gode løsninger, forsikerer Mathilde Kjeldgaard Pedersen.

Ifølge styregruppen kan det også få konsekvenser for det nuværende elevtal på 38, at friskolen først kommer i gang i sommeren 24.

- Vi har nok ikke 38 elever i sommeren 2024, men vi har en god flok, vi er klar til at starte op med, konstaterer Mathilde Kjeldgaard Pedersen.

Tror på skolen

De kun 38 elever var også udslagsgivende for, at Rebild Kommune så sig nødsaget til at lukke skolen på grund af økonomi. Men med udsigt til, at skolen nu bliver en friskole, slipper kommunen ikke for at punge ud.

- Vi havde regnet et scenarie, hvor der kunne komme en friskole istedet, så det havde vi tænkt ind i budgettet fra start, fortæller Jesper Greth.

Dog tror borgmesteren på, at skolen kan lykkedes som friskole. 

- Nogle gange har man set, at når der lukker en kommunal skole, så samler området sig omkring det, og det kan også være, det kommer til at ske her, fortæller han.

Andre er fejlet

Det er langt fra første gang, at private aktører køber en nedlagt skole. Men flere er endt med at stå med tomme lokaler og ødelagte drømme, efter det glippede at drive friskole. 

For eksempel på Rostrup Skole i Mariagerfjord Kommune, som nåede at være friskole i 2 et halvt år, før manglende elever tvang nøglen om.

Men de bekymringer har styregruppen ikke endnu.

- Vi har en intention om at kæmpe til det sidste, og må vi om fem år sige, at det ikke kan gå, så har vi givet det forsøget, understreger Mathilde Kjeldgaard Pedersen.

Borgerne kæmper dog ikke kun for børnene, men for hele byens overlevelse.

- Det med, at vi har skolen, vil også gøre, at vi kan tiltrække unge børnefamilier hertil, og gøre os attraktive som by, fremadrettet, fastslår hun.

Og de regner stærkt med, at de åbner en friskole næste sommer.

Er det realistisk?

- Det synes vi, det er. Når vi har kigget i vores budgetter, så ser det ikke så ringe ud som først antaget, pointerer Mathilde Kjeldgaard Pedersen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland