Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl meddeler, at partiet ønsker at korte den nye omfartsvej ved Mariager. Foto: Morten Nymand / Ritzau Scanpix

DF-formand om omfartsvej: - Vi har lyttet til kritikken og sadler nu om

Dansk Folkeparti skrotter nu planerne om den fulde længde af den 377 millioner kroner dyre omfartsvej - i stedet bliver den blot en fjerdedel så lang.

De seneste fire ugers massive kritik af den foreslåede omfartsvej ved Mariager, har nu fået Dansk Folkeparti til at skifte mening.

Vi erkender nu, at vi ikke har ramt skiven rent. Vi kan se, at der er mulighed for at lave en vej til meget færre penge – og stadig få gjort en hel del ved de udfordringer, der er ved Mariger.

Kristian Thulesen Dahl, formand, Dansk Folkeparti

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl erkender, at man var for hurtigt ude, da man lovede borgerne ved Mariager en omfartsvej til 377 millioner kroner - mindre kan nemlig gøre det, lyder det nu.

Læs også DF i kovending: Omfartsvejen ved Mariager bliver væsentlig kortere

- Vi har lyttet til kritikken og kigget på projektet en gang til. Vi synes, vi har lavet en rigtig god trafikplan for vores veje og jernbaner, men hele diskussionen har handlet om omfartsvejen, og derfor erkender vi nu, at vi ikke har ramt skiven rent. Vi kan se, at der er mulighed for at lave en vej til meget færre penge, nemlig 60-80 millioner kroner – og stadig få gjort en hel del ved de udfordringer, der er ved Mariger. På en måde, så de fleste kan se fornuften i det, siger formanden.

Sådan sagde formanden, da han onsdag eftermiddag blev interviewet i TV2 NEWS-programmet NEWS & Co.

Her blev Kristian Thulesen Dahl også spurgt ind til hans partifælle Kim Christiansens aggressive reaktion på kritikken af omfartsvejen.

- Vi skal som politikere tåle at blive set efter i kortene. Vi skal selvfølgelig stå til ansvar for det vi laver, men vi skal heller ikke være mere stædige, end at vi tjekker, om vi har ramt plet på skiven i første hug, og så må vi jo sadle om. Så vi accepterer kritikken og laver forlaget ved Mariager om, siger han.

Få et overblik over omfartsvejssagen i videoen her:

01:30 Luk video