- Jeg håber, vi kan komme igennem strejken, uden at patienter lider - men jeg tvivler

Yderligere ni afsnit på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland bliver ramt af sygeplejerskernes strejke.

Sygeplejerskerne varslede mandag, at de fra begyndelsen af august udvider deres igangværende strejke, som indtil videre har varet i fire uger.

I Region Nordjylland er yderligere ni afsnit på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland udtaget til strejke, og ifølge Dansk Sygeplejeråd betyder det, at yderligere 77 sygeplejersker vil strejke.

I forvejen har cirka 800 nordjyske sygeplejersker været omfattet af strejken, og det sætter sine spor på blandt andet Aalborg Universitetshospital.

- Vi har flere patienter, end vi er vant til. Vi har patienter, der ikke kan komme hjem eller videre til andre afdelinger, fortæller Katrine Fruergaard, der er sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital.

Løser administrative opgaver og behandler patienter

Indtil videre har størstedelen af hjemmesygeplejerskerne i Aalborg Kommune været en del af strejken. Det betyder, at mange patienter ikke kan udskrives fra hospitalerne, fordi der ikke er en hjemmesygeplejerske til at varetage den efterfølgende behandling.

De sygeplejersker, der er udtaget til strejke fra 10. august, har fortrinsvis administrative opgaver, men der er ifølge Region Nordjylland også tale om sygeplejersker, der behandler patienter.

Det drejer sig om Ambulatorium for Øjensygdomme på Aalborg Universitetshospital og Dagafsnit for Nyre- og Urinvejskirurgi og Ambulatorium for Kirurgi på Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn.

Frygter, at patienter lider

Katrine Fruergaard frygter, at de nordjyske patienter bliver ramt af konflikten mellem sygeplejerskerne og arbejdsgiverne, som er regionerne og kommunerne, hvis ikke der bliver fundet en løsning, før flere sygeplejersker begynder at strejke.

- Jeg tror, det bliver hårdt, og jeg håber, at vi kan komme igennem det, uden at patienterne lider under det, men jeg tvivler. Jeg tror, det er det, der skal til, før arbejdsgiverne og regeringen får øjnene op for, at de er nødt til at komme med et udspil, siger Katrine Fruergaard.

Region Nordjylland oplyser, at de ikke kan sætte tal på, hvor mange patienter, der vil blive berørt af strejken. Men patienterne får direkte besked, hvis deres tid på hospitalet udskydes. Hvis man som patient ikke hører noget, skal man møde til sin tid på hospitalet, som planlagt.


Seneste nyt

fra Nordjylland