LIGE NU:

Norwegian lukker ruter fra Aalborg: Tre andre selskaber står klar til at overtage

Aalborg Lufthavn har mandag forhandlet med tre luftfartselskaber, som gerne vil byde ind på både inden- og udenrigsruterne, hvis Norwegian er nødsaget til at lukke sine flyvninger i Danmark.

Mandag præsenterede det norske lavprisflyselskab Norwegian planen for, hvordan det vil klare sig igennem corona-krisen uden at gå konkurs.

Lavprisselskabet Norwegian trækker sig fra alle ruter udenfor Norge – først i sommeren 2021 genåbner Norwegian ruter ind og ud af blandt andet Aalborg. Hvis altså planen bliver endeligt godkendt.

Det skriver Check-in.dk.

Antallet af fly bliver reduceret fra 168 fly til 110-120 fly. Derfor lukker Norwegian alle udenrigs- og langdistanceruter indtil sommeren 2021 – og dermed også alle ruter til og fra Aalborg.

Før coronakrisen fløj Norwegian til seks forskellige destinationer fra Aalborg Lufthavn.

quote På ruten Aalborg-København er det vigtigt, der kommer en konkurrent ind til SAS. 

Søren Svendsen, direktør, Aalborg Lufthavn

Men hos Aalborg Lufthavn er man allerede klar med en afløser, hvis Norwegian ender med at føre kriseplanen ud i livet og dermed lukke alle flyvninger fra Aalborg.

- I dag har vi haft forhandlinger med tre selskaber. To af dem er klar til at byde ind på indenrigsruten Aalborg-København, og to ud af de tre vil gerne byde ind på udenrigsruterne. Især afgangene til Malaga er popolære for selskaberne, siger direktør Søren Svendsen.

Direktøren understreger, at han dog først laver en endelig aftale med nye selskaber, når Norwegians fremtid er endeligt afklaret.

- Jeg håber jo på, at de klarer den, for Norwegian er et godt selskab med store fly, som kunderne er glade for, siger han.

Alligevel er Aalborg Lufthavn nødsaget til at se på andre muligheder for kunderne. Det er vigtigt med konkurrence for at sikre nordjyderne skarpe priser på flyrejsen, mener direktøren.

- På ruten Aalborg-København er det vigtigt, der kommer en konkurrent ind til SAS. Men der skal heller ikke være for mange om budet, for det er bedre at have to selskaber, der tjener penge - end tre, der ikke gør, siger han.

Søren Svendsen vil endnu ikke sætte navne på de selskaber, han forhandler med. Men han regner med at kunne melde det ud umiddelbart efter, Norwegians fremtid ligger fast.

Hjælpepakke til Norwegian

I skrivende stund har Norwegian kun syv fly i luften, der fragter norske indenrigspassagerer rundt på en støtteordning fra den norske stat.

Først fra 2022 vil alle ruter igen flyve som normalt.

På torsdag skal Norwegian mødes med långivere og aktionærer og her få afklaring på, om der kan indgås en aftale. Her vil det også vise sig, om det kriseramte selskab kan få adgang til de sidste 2,7 milliarder kroner i den norske regerings hjælpepakke.

Tilbage i marts fik Norwegian en lånegaranti fra den norske stat på 1,8 milliarder danske kroner.

TV2 Nord har forsøgt at få en kommentar fra Great Danes Airlines, der har base i Aalborg - men endnu uden held.