Great Dane Airlines skal måske flyve fragt i stedet for passagerer i en tid, hvor der er mangel på turister. Foto: Mogens Jørgensen

Great Dane Airlines overvejer at flyve med fragt i Coronatiden

Great Dane Airlines overvejer nu at transportere fragt fremfor passagerer for at få flyene på vingerne igen.

Den gradvise, kontrollerede genåbning af Danmark skal sikre, at Coronasmitte ikke breder sig på ny. Det vil den gøre ved at åbne op for nogle brancher, mens andre skal være lukket lidt endnu. En af de brancher, der fortsat skal være lukket ned for er luftfartsbranchen, som i forvejen er hårdt ramt af de manglende flyrejser.

Også det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines, der primært har fløjet danske turister til sydens sol, er ramt af krisen. Thomas Hugo Møller er administrerende direktør for flyselskabet, og han havde ventet udmeldingen om forlænget nedlukning af Danmark.

- Det var en forventet udmelding fra statsministeren, så det var godt at få det bekræftet, så vi ikke går i usikkerheden, siger han og fortsætter:

- Det eneste overraskende fra pressemødet i aftes var, at Danmark nu ser ud til at åbne for flytrafikken før Norge og Sverige.

Fra passagerer til gods

Den manglende rejseaktivitet har helt fjernet eksistensgrundlaget for mange flyselskaber, og adspurgt om Great Dane Airlines eksisterer på den anden side af Coronakrisen svarer Thomas Hugo Møller:

- Det er min faste overbevisning at vi skal flyve glade turister de næste mange år. Men vi skal jo også have likviditet af en vis størrelse, som vi lige nu snakker med banken om. Det er en anden udfordring, end når frisøren skal have udvidet sin kassekredit, siger han.  

De overvejer nu, hvad de kan gøre for at få flyene på vingerne igen.

- Vi ser blandt andet på, om vi kan omlægge nogle af vores fly til at transportere fragt i stedet for passagerer, så vi på den måde kan få dem i gang igen, siger Thomas Hugo Møller.

Han understreger dog, at når omstændighederne bliver mere normale igen, skal Great Dane Airlines igen flyve danskere rundt i Europa.

Flyselskabet beskæftiger 87 medarbejdere. Af dem er 83 sendt hjem med lønkompensation fra regeringens hjælpepakke.