02:16

Fra nytår overtager den såkaldte præhospitale virksomhed under Region Nordjylland driften af akutbilerne i regionen fra Falck. Derfor er der indkøbt 11 helt nye akutbiler og i dag blev de testet af de paramedicinere, som fremover kommer til at sidde bag rattet.

Tester akutbiler på Jyllandsringen

Det lignede starten på et motorløb, da Region Nordjyllands nye akutbiler var linet op til et træningsforløb på Jyllandsringen.

Fra nytår overtager den såkaldte præhospitale virksomhed under Region Nordjylland driften af akutbilerne i regionen fra Falck. Derfor er der indkøbt 11 helt nye akutbiler, og i går blev de testet af de paramedicinere, som fremover kommer til at sidde bag rattet.

Læs også Arrangeret på forhånd: Skolebørn i masseslagsmål

De 35 nye paramedicinere og tidligere Falck-folk skal nemlig lære at tøjle de mange hestekræfter, inden de kommer ud på landevejene i deres nye biler. 

- Det har altid været en drengedrøm - det med de mange hestekræfter, men det handler om, at vi kommer sikkert frem og tilbage igen, når vi skal ud at hjælpe nordjyder, der er kommet til skade,  siger Thomas Sølvkjær, der er paramediciner hos Region Nordjylland. 

Det har været vigtigt for den præhospitale enhed, at det ikke er hvem som helst, der sætter sig bag rattet i de nye akutbiler. 

- Man skal være en habil chauffør, og de her chauffører har mange års erfaring i ambulancetjenesten, så de er vant til at køre bil, siger Kenneht Lübcke, der er enhedschef i Region Nordjylland, om sin nye stab af akutchauffører. 

De 11 nye akutbiler er udstyret med alt i sikkerhedsudstyr, og de kan køre op til 235 kilometer i timen. 

Læs også Ulovlig kystsikring virker