LIGE NU:

Arrangeret på forhånd: Skolebørn i masseslagsmål

Børn tog hooliganmetoder i brug og mødte talstærkt op til masseslagsmål, der blev videofilmet.

VED DU NOGET?

Mandag i den forgangne uge blev Skørping midtby centrum for et større masseslagsmål mellem to grupper børn fra henholdsvis Kilden og Skørping Skole.

Slagsmålet er nu blevet til en regulær politiefterforskning, bekræfter Ulrik Terp fra Nordjyllands Politi.

Grunden til slagsmålet skulle, ifølge TV2 Nords oplysninger, være en strid om en pige, der er blevet optrappet på de sociale medier og endt i en regulær gadekamp med to kamphaner og deres følgere på hver deres side. 

Slagsmålet var arrangeret på forhånd, og på begge skoler er man meget skuffet over eleverne. 

- Det her er startet som noget, der minder lidt om en duel i en gammel cowboyfilm, men eleverne er gået langt over grænsen i det her tilfælde, siger skoleleder Søren Jørgensen fra Skolen Kilden, der har afdelinger i Bælum, Terndrup og Blenstrup. 

quote Det minder om noget, man ser, når hooligans aftaler nævekampe før eller efter fodboldkampe...

Skoleleder Peter Hansen, fra Skørping Skole 

Der er tale om slagsmål mellem elever fra syvende til niende klasse på begge sider. I alt skulle omkring 15 elever have deltaget i kampene. 

TV2 Nord erfarer, at der var mange børn til stede, som ellers ikke har deres gang i og omkring ungdomsklubben i Skørping, der ikke er impliceret i hændelsen, udover at det var her, slagsmålet fandt sted ud på eftermiddagen. 

Slåskamp er filmet og delt på sociale medier

Optrinnet blev filmet af andre børn, der var tilsyneladende var klar over, at en slåskamp skulle finde sted. 

Ifølge TV2 Nords oplysninger viser videooptagelser af optrinnet, at det først er de to kamphaner, der går i klinch, men kort efter kaster deres supportere sig ind i kampen. 

- Den her sag er startet helt uskyldigt, og så er den kørt ud af et sidespor. Det minder om noget, man ser, når hooligans aftaler nævekampe før eller efter fodboldkampe, siger skoleleder Peter Hansen fra Skørping Skole. 

Optagelser af slåskampen blev efterfølgende delt til andre elever. En kilde siger til TV2 Nord, at optagelserne viser, hvordan en elev, der går ind mellem kamphanerne for at stoppe slåskampen, selv bliver offer og bliver tildelt både slag og spark. 

Dermed er sagen blevet til en kriminalsag, og Ulrik Terp fra Nordjyllands Politi bekræfter, at man er i gang med at klarlægge hændelsesforløbet, men så længe sagen efterforskes, vil han ikke udtale sig yderligere. 

Stort arbejde forude

Sagen kom til de to skolelederes kendskab tirsdag morgen, og straks efter blev der sat et større arbejde i gang. 

- Vi indkaldte med det samme både politi og SSP-folk til skolen, så vi kunne lave en plan for, hvordan vi håndterede sagen, som var blevet anmeldt til politiet. Vi måtte jo sørge for, at vi ikke som skole uforagtet kom til at påvirke vidner i en kriminalsag, forklarer skoleleder Søren Jørgensen fra Kilden. 

Både elever og forældre i de store klasser er blevet informeret. 

- Siden hændelsen har vi haft travlt med at tale med både elever og forældre, og så sent som i dag har vi haft møde med både politi og SSP, siger Søren Hansen fra Skørping Skole. 

Skolerne vil i nærmeste fremtid indkalde til møde for eleverne i skoletiden og til forældremøder om aftenen. 

- Det er trist, men vi skal have en alvorlig snak om, hvordan man opfører sig. Både i virkeligheden og på de sociale medier. Vi har desværre en helt konkret sag at diskutere det ud fra, lyder det fra skoleleder Søren Jørgensen. 

Der forlyder på nuværende tidspunkt ikke noget om, hvornår Nordjyllands Politi forventer at være færdige med efterforskningen, eller om der venter straffe til de implicerede i overfaldet, der endte med knubs til den elev, der valgte at gå ind for at stoppe slåskampen. 

VED DU NOGET?

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden