LIGE NU:

Vil undgå jule-trængsel: Region Nordjylland skruer op for testkapaciteten

For at imødekomme det pres der er på teststederne rundt om i landet, skruer Region Nordjylland, samt landets øvrige regioner, nu op for yderligere test inden jul.

”Sikken voldsom trængsel og alarm” skrev Peter Faber tilbage i 1848, og så sandt som det er sagt, gør disse ord sig stadig gældende i året 2020. Udover den, for mange, vanlige december-travlhed, kigges der nu ind i en juleslutspurt med ekstra trængsel.

COVID-19 har på mange måder dannet rammerne for det noget anderledes år, 2020 har været, og grundet det stigende smittetal landet over, har mange valgt at slutte året af med en test, inden juletiden med de nærmeste står for døren.

Og det kan mærkes hos regionens teststeder, der netop oplever et pres fra nordjyder, der ønsker at lade sig teste, særligt inden jul. Den stigende interesse for testtiderne har resulteret i længere ventetid til test i det offentlige, hvilket Region Nordjylland nu forsøger at imødekomme ved at skrue op for testkapaiteten, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at vi lader os teste, så snart vi har en grund til det, så vi kan få brudt smittekæderne. Vi arbejder derfor også stadig på at øge mulighederne for at lade sig teste. Aktuelt har vi fået mere kapacitet til at teste i Region Nordjylland, siger Jan Nybo, chef for regionens COVID-19 testindsats.

Når Region Nordjylland påbegynder optrapningen af testkapciteten, får det den konkrete betydning, at stort set alle regionens teststeder får udvidede åbningstider.

Private test supplerer regionens udbud

Udover en øgning af egen testkapacitet har regionen indgået et samarbejde med private testcentre for at sikre, at så mange som muligt kan blive testet inden jul.

De private test-leverandører, heriblandt Falck, tilbyder såkaldte hurtig-test, hvor borgere har mulighed for at få svar på sin corona-prøv på blot 15 minutter.

Der har den seneste tid været stor efterspørgsel på de gratis hurtig-test, og teststederne har oplevet markant ventetid – nogle steder op mod 3,5 timer. Ved Falck i Nørresundby, hvor man kan møde op uden tidsbestilling, er der en forventet ventetid på tre timer. 

Hvis du ønsker at bestille tid hos et af regionens 12 testcentre, kan det gøres her.