Nordjysk veteranklub gav kronprinsen særlig t-shirt

Royal Run var en ganske særlig dag for en lang række af medlemmerne af den nordjyske veteranklub, Operators, da de forud for løbet mødtes med kronprins Frederik.

"Vi glæder os helt vildt - det bliver en fantastisk dag".

Sådan beskrev den nordjyske Operators Hockey Club for tidligere udsendte soldater optakten til anden pinsedag, dag da de sammen med kronprins Frederik skulle løbe Royal Run.

Deltagerne fra "non profit" organisationen, hvis formål er at skabe et fællesskab blandt veteraner gennem sporten ishockey, var inviteret til at løbe med kronprinsen.

Se videoen fra veteranernes møde med kronprins Frederik, der forsøger sig med ishockey-stavene og får overrakt sin nye t-shirt.

Pingo nummer 210

Og med sig havde de en særlig gave til kronprinsen.

Nemlig en veteran t-shirt med nummer 210 og navnet Pingo trykt på.

Pingo er kronprinsens kælenavn, som han fik i forbindelse med sin  frømandsuddannelse. Efter sigende skulle navnet være opstået, fordi han på en øvelse fik vand i våddragten, som pustede sig op, og så han lignede og vraltede som en pingvin.

Dannet for fire år siden i Nordjylland

Operators Hockey Club blev dannet i Nordjylland i 2018 og drives af frivillig kræfter. Målet er at få veteraner til at mødes, dyrke motion, deltage i arrangementer samt skabe et fællesskab igennem sporten ishockey. 

Operators er en mulighed, hvor veteraner kan få motion og samtidig have kontakt med tidligere kollegaer fra tjenesten.

Soldater-veteraner med hovedsæde i Aalborg

De er veteraner, altså tidligere eller nuværende soldater, der har været udsendt i krig. De kommer med vidt forskellige oplevelser. På isen genfinder de fællesskabet fra soldatertiden, og det gælder om at være hurtig og skarp, lidt som når man er i krig.

Foreningen har hjemsted i Aalborg, men har afdelinger i Århus og København med aktive medlemmer fra hele landet. 


Seneste nyt

fra Nordjylland