21 mand knokler løs: Om få timer skal Danmarks største festfyrværkeri være klar

Det har taget næsten et år at forberede det, der skal blive det største festfyrværkeri i danmarkshistorien. Og alt er først helt klar 45 minutter før det skal fyres af.

Vi sender det gigantiske fyrværkerishow LIVE klokken 23.15 på TV2 Nord Salto, Facebook og lige her på tv2nord.dk.

3500 stykker fyrværkeri med en samlet 'eksplosivmasse' på omkring 2900 kilo, der bliver fyret af på 17 minutter. Sådan lyder opskriften på det, der klokken 23.15 lørdag aften, bliver det største festfyrværkeri i danmarkshistorien.

quote Det er en kæmpe opgave - og det er næsten et år siden den startede med at finde varene, finde musikken og de flere hundrede andre ting, der skal koordineres

Gunnar B. Knudsen, fyrværker, Højen & Magic

Det er store tal, men det der virkelig skal få folk til at tabe underkæben, er det samlede show. Det sirligt koreograferede samspil mellem fyrværkeri affyret fra Limfjordsbroen og det musiske bagtæppe som afspilles i både Aalborg, Nørresundby og på FM-båndet til dem, der ikke kan være tæt nok på de opstillede højtaleranlæg.

Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til et show, der er i en liga helt for sig selv - og det vidner den store forberedelse, der er gået forud for aftenens klimaks, også om.

- Det er en kæmpe opgave - og det er næsten et år siden den startede med at finde varene, finde musikken og de flere hundrede andre ting, der skal koordineres og komme på plads før vi kommer hertil. Så i dag er sådan set eksamen på det sidste års arbejde, fortæller Gunnar B. Knudsen, der er fyrværker og står bag det rekordstore fyrværkeri, der venter lørdag aften.

Der skal affyres i alt 3500 stykker fyrværkeri - tilsammen har de en såkaldt 'eksplosivmasse' på cirka 2900 kilo.
Der skal affyres i alt 3500 stykker fyrværkeri - tilsammen har de en såkaldt 'eksplosivmasse' på cirka 2900 kilo.

Man skal være nervøs

Og selvom der er gået så mange måneders arbejde forud for den store aften, er fyrværkeren stadig nervøs for om alt kommer til at gå efter planen.

- Det skal man være. Men har man lavet sine lektier hjemmefra, er nervøsiteten til at håndtere.

Sådan oplever du fyrværkeriet

Fyrværkeriet ses bedst fra Slotspladsen i Aalborg eller festpladsen i Nørresundby. Her vil højtaleranlæg afspille den musik, der hører til fyrværkeriet. Hvis ikke man er et af de to steder, kan man høre musikken på FM-frekvens 88.9.


Hvis du ikke kan se fyrværkeriet i levende live, sendes det direkte på alle TV2 Nords platforme - her på tv2nord.dk, på TV2 Nord Salto og på Facebook.

Opsætningen af det gigantiske fyrværkeri begyndte klokken 12. Her blev Limfjordsbroen delvist afspærret og 21 mand rykkede ind for at få festfyrværkeriet på plads. Helt på plads er det først lørdag aften omkring klokken 22.30 - altså blot 45 minutter før de første toner og brag lyder ud over Aalborg.

- Det bliver en fest i farver og fornøjeligheder med god musik til. Så skynd jer at komme ud af sofaen og se det, lyder opfordringen fra manden bag det farverige show.

Sådan så det ud, da festfyrværkeriet til Tall Ships Races i 2019, løb af stablen. Dengang var fyrværkeriet det største i danmarkshistorien. Den rekord overtager aftenens fyrværkeri.

Påvirker trafikken til lands og vands

Klokken 18.00 afspærres Limfjordsbroen helt så Gunnar B. Knudsen og hans folk kan få alt gjort færdigt. Her bliver også Limfjorden omkring broen afspærret for sejlads af sikkerhedsmæssige årsager. Senere på aftenen, klokken 22.45, lukkes Kulturbroen for gående trafik. Efter det store show er slut omkring 23.30 åbnes der løbende op igen, men Limfjordsbroen er først helt åben for kørende trafik klokken 02.00.

Det store trafikoverblik kan du få i denne artikel:Tall Ships Races 2022

Tall Ships Races

play Tall Ships Races 2022: Næsten 700.000 nød de gamle sejlskibe og koncerterne

40_percent

play 40 træskibe forlader Limfjorden: - Tak for denne gang, Aalborg

def_thumb,50_percent

gallery Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

def_thumb,50_percent

play 21 mand knokler løs: Om få timer skal Danmarks største festfyrværkeri være klar

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland